ALERTĂ | Restricții de tonaj în Piața Unirii pentru protejarea planșeului. Vehiculele care depășesc greutatea de 3,5 tone, interzise. Excepție face STB

28 mart. 2023
394 afișări
ALERTĂ | Restricții de tonaj în Piața Unirii pentru protejarea planșeului. Vehiculele care depășesc greutatea de 3,5 tone, interzise. Excepție face STB
ALERTĂ | Restricții de tonaj în Piața Unirii pentru protejarea planșeului. Vehiculele care depășesc greutatea de 3,5 tone, interzise. Excepție face STB. Sursa foto: PS4

Primăria Sectorului 4 anunță că, începând de marți, 28 martie, au fost implementate restricții de tonaj în Piața Unirii pentru protejarea planșeului. Amintim că, în urma ultimei expertize tehnice, planșeul Unirii a fost încadrat în starea tehnică IV – nesatisfăcător.

Vehiculele care depășesc greutatea de 3,5 tone nu vor mai avea voie să circule în centrul Capitalei. Excepție de la aceste restricții de tonaj din Piața Unirii sunt mijloacele de transport public STB și autospecialele de intervenții în caz de urgență.

Restricții de tonaj în Piața Unirii pentru protejarea planșeului

Începând de astăzi, 28 martie a.c., circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone este restricționată, în Piața Unirii, anunță PS4 într-un comunicat de presă.

Potrivit noului plan de reglementare ce a fost aprobat, mașinile mai mari de 3,5 tone nu vor mai avea acces în centrul Bucureștiului, în perimetrul delimitat de următoarele artere:

  • Bd. Mircea VodăStr. Sfânta VineriCalea MoșilorStr. ColțeiStr. DoamneiCalea VictorieiBd. Națiunile UniteBd. LibertățiiBd. Regina MariaStr. 11 IunieBd. Mărășești.

Întreaga zonă este semnalizată cu indicatoare de interzicere cu semnificațiile:

  • „accesul interzis autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone cu adiționalul – cu excepția mijloacelor de transport public, STB”,
  • „traseu de urmat pentru autovehiculele având masa mai mare de 3,5 tone”.

Aviz din partea Comisiei Tehnice de Circulație

Măsura implementată a primit aviz din partea Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București și a Brigăzii Rutiere la începutul acestui an și vizează protejarea Planșeului Unirii, încadrat, conform celei mai recente expertize tehnice, în starea tehnică IV – nesatisfăcător, explică PS4.

Totodată, aceste restricții de tonaj din Piața Unirii au avut la bază și identificarea celor două tasări ale sistemului rutier, evidențiate la începutul acestui an în zona Pasajului Unirii (la intersecția bulevardelor Corneliu Coposu și I.C. Brătianu), dar și în zona Planșeului Unirii (la intersecția dintre Splaiul Independenței și strada Halelor).

HARTĂ

Sursa foto: Primăria Sectorului 4
Sursa foto: Primăria Sectorului 4
Cookies