ALERTĂ | Radu Mihaiu, audiat într-un dosar legat de un bloc din București, construit cu un etaj în plus față de autorizație. Primarul S2 este martor în acest caz (Surse)

10 apr. 2023
465 Afișari
ALERTĂ | Radu Mihaiu, audiat într-un dosar legat de un bloc din București, construit cu un etaj în plus față de autorizație. Primarul S2 este martor în acest caz (Surse)
ALERTĂ | Radu Mihaiu, audiat într-un dosar legat de un bloc din București, construit cu un etaj în plus față de autorizație. Primarul S2 este martor în acest caz (Surse). Sursa imagine: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, este audiat într-un dosar privind construirea cu un etaj în plus față de autorizație a unui bloc din București (S2). Mai mulți funcționari publici sunt bănuiți că au semnat procesul verbal de recepție în momentul în care au fost finalizate lucrările prin care se atesta în fals că blocul noul construit are atâtea etaje cât avea și în autorizația de construcție emisă, potrivit declarațiilor surselor judiciare pentru HotNews.ro.

Radu Mihaiu, audiat într-un dosar legat de un bloc din București, construit cu un etaj în plus față de autorizație

Luni, 10 aprilie 2023, Poliția Capitalei a transmis într-un comunicat de presă, că polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 au pus în executare zece mandate de percheziție domiciliară în București, cât și în județele Ilfov și Dâmbovița, la adresele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu.

Potrivit autorităților, la data de 16 noiembrie 2020, comisia de recepție ce era formată din beneficiarul unui bloc nou construit și reprezentanți din cadrul mai multor instituții publice ar fi semnat procesul verbal de recepție la terminarea unor lucrări, prin care se atestă în fals că imobilul respectiv are un regim de înălțime conform autorizației de construcție emisă.

Totodată, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituții publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din București și a unor suprafețe vădit mai mari decât suprafețele prevăzute în autorizația de construire, explică Poliția Capitalei.

În cadrul aceluiași dosar, au fost emise 12 mandate de aducere, iar persoanele vizate urmează să fie conduse la audieri.

Acest bloc din București, construit cu un etaj în plus față de autorizație, s-ar afla pe Str. Sachelarie Visarion, nr 55 din Sectorul 2, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro. În autorizație au fost prevăzute 3 etaje, dar imobilul are 4.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, este audiat la Secția 8 de Poliție, în calitate de martor, conform surselor citate.

Cookies