ALERTĂ | Puștiul din București care, drogat, a lovit cu mașina și a omorât doi tineri la 2 Mai, fusese oprit în trafic înainte de accident. Un apel la 112 avertizase: Conduce haotic!

21 aug. 2023
558 Afișari
ALERTĂ | Puștiul din București care, drogat, a lovit cu mașina și a omorât doi tineri la 2 Mai, fusese oprit în trafic înainte de accident. Un apel la 112 avertizase: Conduce haotic!
ALERTĂ | Puștiul din București care, drogat, a lovit cu mașina și a omorât doi tineri la 2 Mai, fusese oprit în trafic înainte de accident. Un apel la 112 avertizase: Conduce haotic! Imagine simbol: Pexels

Puștiul de 19 ani din București, care în acest weekend a intrat cu mașina – pe care o conducea drogat – într-un grup de tineri și i-a omorât pe doi dintre ei, fusese oprit în tradic cu două ore înainte de accident.

Surse judiciare au declarat, pentru G4Media, că băiatul fusese oprit în trafic de polițiști de două ori înainte de a produce accidentul mortal, dar a fost lăsat să plece de fiecare dată pentru că poliția din localitate nu i-a făcut și testul pentru droguri, ci doar pentru alcool.

Prima dată, polițiștii l-au tras pe dreapta pe la miezul nopții, la un control de rutină. Acest control a fost cu cinci ore înainte de accident.

Trei ore mai târziu, a fost oprit după un apel la 112, care avertiza că tânărul conducea haotic prin stațiune. Polițiștii l-au dus la secție, iar acolo i-au făcut testul de alcool (nu și pe cel de droguri). La alcooltest, a ieșit negativ, iar polițiștii l-au lăsat să plece. Două ore după acest moment, s-a produs tragedia.

Apelul la 112: Un bărbat conduce haotic între Vamă și 2 Mai

Șeful IPJ Constanța, Constantin Adrian Glugă, citat de Hotnews, spune că, în seara de 19 august, în jurul orei 00:40 un bărbat a sunat la 112 să anunțe că pe DN39 , între Vama Veche și  2 Mai, un autoturism circulă fără să respecte regulile de circulație.

La 02:40, o patrulă mixtă poliție-jandarmerie l-a depistat pe șosea, au fost legitimați șoferul și pasagerii, iar în mașină au fost descoperite o țigară tip joint și pastile într-un pachet de țigări, a spus șeful IJP Constanța:

Având în vedere această semnalare, autoturismul a fost dat în atenție tuturor efectivelor și au fost efectuate activități pentru localizarea autoturismului. În jurul orei 02.40, autoturismul a fost depistat de catre o patrulă mixtă, formată dintr-un polițist și un jandarm, circulând pe DN 39 din Vama Veche. Cu această ocazie, a fost legitimat conducătorul auto și cei doi pasageri care îl însoțeau, iar în urma verificărilor efectuate, în interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări, a fost descoperit o țigară artizanală tip joint și o folie marcată bromazepan care conținea 4 pastile și care au fost înaintate către Brigada de combatere a criminalității Constanța pentru a se continua cercetările.

„Nu prezenta semne că ar fi consumat droguri”

Șoferul a fost dus cu autospeciala la sediul poliției, unde a fost testat etilotest – cu rezultat zero, a declarat șeful IPJ Constanța, care a mai spus că tănărul „nu prezenta semne specifice consumării de substanbțe pshihoactive”, așa că a fost lăsat să plece în jurul orei 04:30, a mai spus șeful IPJ:

Din datele transmise de către polițiștii care au făcut verificările la acel moment, șoferul nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive. Tot din verificări, a reieșit că, după ce a părăsit sediului poliției Vama Veche – 2 Mai, șoferul s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise. Ulterior, în jurul orelor 05.25, a avut loc și acest incident tragic.

Accidentul în care au murit doi dintre tinerii loviți de mașina condusă de șoferul de 19 ani a avut loc nici o oră mai târziu, la 05:25

Acum, șeful IPJ Constanța anunță că ofițer și doi agenți vor fi cercetați, ca să se afle a de ce nu l-au testat pe șofer să vadă dacă a consumat  droguri.

Constantin Adrian Glugă a mai declarat că drogurile ridicate din mașina condusă de puști sunt diferite de cele depistate în organismul lui,  după accident.

O veche problemă cu drogurile

Potrivit informațiilor de până acum, tânărul de 19 ani ar fi fost consumator de droguri; tatăl său îl dusese în Olanda, pentru dezintoxicare. Anul trecut, el a fost prins cu droguri – o contatitate relativ mică de marijuana –  și a fost cercetat de către DIICOT, însă dosarul a fost închis la sfârșitul anului trecut.

După accidentul mortal pe care l-a produs la 2 Mai, analizele au arătat că el consumase, trei tipuri droguri: cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

În accidentul pe care l-a provocat, au murit pe loc o tânăra de 20 de ani şi un tânăr de 20 de ani, studenți la Facultatea de Geografie a Universității din București, iar alți trei tineri de 19 și 20 de ani au fost răniţi.

După accident, șoferul a fugit și a fost prins de polițiști în Vama Veche. Acolo i s-a făcut un  drugtest, iar rezultatul a fost pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină. El a spus mai întâi că a plecat de la locul accidentului pentru că a crezut că a lovit o pasăre sau o vacă. 

Cookies