ALERTĂ | Programul magazinelor de Revelion și Crăciun. Modificare de ultimă oră

06 dec. 2021
655 Afișari
ALERTĂ | Programul magazinelor de Revelion și Crăciun. Modificare de ultimă oră
ALERTĂ | Programul magazinelor de Revelion și Crăciun. Modificare de ultimă oră

Programul magazinelor de sărbători ar putea fi prelungit. Modificare de ultim moment, potrivit unor surse guvernamentale citate de Antena3.

ALERTĂ | Programul magazinelor de Revelion și Crăciun. Modificare de ultimă oră. Până la ce oră ar urma să rămână deschise magazinele.

ALERTĂ | Programul magazinelor de Revelion și Crăciun

Magazinele ar urma să aibă programul extins de sărbători.
Magazinele ar urma să aibă programul extins de sărbători.

Atât de Crăciun, cât și de Revelion, magazinele ar urma să aibă un program modificat. Se pare că, Guvernul ia în calcul extinderea programului pentru magazine, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Mai exact, românii vor putea să-și facă ultimele cumpărături pentru sărbători până la ora 23:00, conform informațiilor oferite de surse guvernamentale, citate de Antena3.

Te-ar mai putea interesa și: Până la ce oră avem voie afară de Revelion? Scenariul zilei e cu relaxare: până la ora 02:00

Amintim că, în prezent, potrivit legii în vigoare, absolut toate magazinele, centrele comerciale, cât și restaurantele și barurile se închid între orele 21:00 – 05:00, fără excepții. Așadar, de la ora 21:00, românii pot doar să comande, iar livratorul aduce la ușă comanda.

Regulile în vigoare

Deși rata de infectare a scăzut considerabil în ultimele săptămâni, restricțiile rămân în vigoare, pentru că acestea au fost decuplate de incidență. Măsurile au fost stabilite prin hotărârea de guvern de prelungire a stării de alertă și rămân valabile la nivelul întregii țări, indiferent de rata de infectare.

De asemenea, conform legii în vigoare, masca de protecție este, în continuare, obligatorie atât la exterior, cât și la interior.

Te-ar mai putea interesa și: 

Totodată, accesul persoanelor care nu prezintă dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 este permis în lăcaşurile de cult, acolo unde se desfăşoară activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele şi rugăciunile colective. Dar și în unităţile de alimentaţie publică în care se comercializează produse alimentare şi băuturi alcoolice sau nealcoolice aflate în afara centrelor comerciale, târgurilor, bâlciurilor şi talciocurilor, cu purtarea măştii de protecţie şi respectarea normelor de protecţie sanitară.

Totodată, la data de 27 noiembrie 2021, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Ugență a aprobat o serie nouă de restricții și măsuri pentru combaterea pandemiei în Capitală, valabilă până la data de 8 decembrie 2021, ora 24:00. Astfel printre restricții, potrivit Hotărârii nr.87 din 27.11.2021, sunt interzise mitingurile, demonstraţiile, procesiunile, concertele, spectacolele, cursurile de instruire, workshopurile, conferinţele şi evenimentele private. De asemenea, interzise sunt și nunţile, botezurile, mesele festive sau petrecerile.

Aici poți vedea DOCUMENTUL cu restricțiile pentru Capitală

Cookies