ALERTĂ | Ploi și vijelii în București, în următoarele ore. Jumătate de țară intră sub cod galben. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere

14 apr. 2023
493 Afișari
ALERTĂ | Ploi și vijelii în București, în următoarele ore. Jumătate de țară intră sub cod galben. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere
ALERTĂ meteo | Ploi și vijelii în București, în următoarele ore. Jumătate de țară intră sub cod galben. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere | Sursa foto: Unsplash

Ne așteaptă o după-amiază de Vinerea Mare cu ploi și vijelii în București.

Administrația Națională de Meteorologie a lansat, cu puțin timp în urmă, o avertizare  cod galben  de vijelii şi ploi, valabilă de de vineri de la prânz, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Practic, e valabilă în jumătate de țară, inclusiv în Capitală.

Alertă meteo în București: Averse cu caracter torențial, tunete și fulgere

Avertizarea ANM emisă pentru ziua de vineri vizează intervalul orar 12.00 – 23.00:

În Banat, Crişana, Maramureş, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi nordul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii (rafale de peste 60…65 km/h), averse cu caracter torenţial, descărcări electrice şi grindină 

ALERTĂ | Ploi și vijelii în București, în următoarele ore. Jumătate de țară e sub cod galben, începând de la prânz
Cod galben de ploi și vijelii în București și jumătate de țară | Sursa foto: ANM

Așadar, în Capitală va fi o după-amiază cu variabil, cu înnorări accentuate, cu descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și averse.

După vijeliile prognozate în Vinerea Mare, vine ziua de mâine, cu  vreme deosebit de caldă, cu maxime care se vor apropia de pragul unei zile de vară. În Capitală, temperatura va ajunge mâine la 24 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în București în noaptea de Înviere

Pentru noaptea de Înviere, veștile meteo sunt mai bune, după cum a declarat, pentru A3-CNN, directorul ANM, Elena Mateescu:

În noaptea de Înviere vremea va fi caldă, luând în considerare temperaturile minime pozitive din toată țara, cu valori care se vor situa, în general, până la 10 grade, cu o minimă pozitivă și în Capitală. Vorbim de 6 grade Celsius.  

Ziua de duminică, de asemenea, va aduce o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu valori de temperaturi la nivelul maximelor de până la 21 de grade.  

 

Cookies