ALERTĂ | Plic suspect la Ambasada Rusiei la București. SRI: Nu a fost depistat conținut de material pirotehnic | UPDATE

17 feb. 2023
222 Afișari
ALERTĂ | Plic suspect la Ambasada Rusiei la București. SRI: Nu a fost depistat conținut de material pirotehnic | UPDATE
ALERTĂ | Plic suspect la Ambasada Rusiei la București. Trafic restricționat pe Șoseaua Kiseleff, SRI a instituit un perimetru de siguranță. Sursa foto: Captură Antena3

Un plic suspect a fost găsit, vineri după-amiază, la Ambasada Rusiei de la București. La fața locului au ajuns echipele pirotehnice ale SRI, iar un perimetru de siguranță a fost instituit.

UPDATE, ora 19:08: SRI a anunțat că plicul descoperit, în București, la Ambasada Rusiei, nu conține material pirotehnic. Totodată, autoritățile continuă investigațiile de laborator.

„În legatura cu plicul ridicat de la Ambasada Rusiei, precizam ca au fost incheiate activitatile pirotehnice. Nu a fost depistat continut de material pirotehnic. Se continua investigatiile de laborator”, a transmis SRI, potrivit Gândul.

Știrea inițială

Plic suspect la Ambasada Rusiei la București

Un angajat al ambasadei a sesizat autoritățile cu privire la plicul suspect. Echipele de intervenție ale Serviciului Român de Informații au intervenit de urgență, vineri după-amiază, la Ambasada Rusiei de la București.

În urma unui control la fața locului, plicul suspect a fost ridicat de către SRI și a fost transportat în siguranță pentru expertiză.

Conform procedurii, plicul urmează să fie analizat în laboratoare specializate, astfel încât să fie eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanțe ce ar putea fi prezente.

În acest caz, Serviciul Român de Informații colaborează cu echipele Ministerului de Interne.

„În această după-amiază, echipele pirotehnice ale SRI s-au deplasat la Ambasada Rusiei pentru a demara procedura standard în legătură cu un plic considerat suspect.

În urma unui control preliminar, acesta a fost ridicat și transportat în siguranță în vederea expertizării. Potrivit procedurii, plicul va fi analizat în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanțe ce ar putea fi prezente.

În acest caz SRI colaborează cu echipele Ministerului de Interne”, transmite SRI, potrivit gândul.ro.

Nu au fost evacuate persoane din Ambasada Rusiei la București.

Polițiștii sunt încă prezenți la fața locului. Există un perimetru de siguranță, iar oamenii legii încă realizează cercetări.

Cookies