ALERTĂ | Percheziții DNA la primăria condusă de Robert Negoiță. E un dosar complex, cu verificări în București și Ilfov

01 feb. 2023
491 Afișari
ALERTĂ | Percheziții DNA la primăria condusă de Robert Negoiță. E un dosar complex, cu verificări  în București și Ilfov
ALERTĂ | Percheziții DNA la primăria condusă de Robert Negoiță. E un dosar complex, cu verificări în București și Ilfov | Sursa foto: Agerpres

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac astăzi (miercuri, 1 februarie) percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov într-un dosar de corupție care a pornit de la emiterea unor acte administrative de către autorităţile administrativ – teritoriale.

Ce caută DNA la perchezițiile din Primăria S3, condusă de Robert Negoiță

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că percheziţii au loc inclusiv la sediul Primăriei Sectorului 3 din Capitală.

Potrivit unui comunicat al DNA, sunt percheziții în 17  locații, situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, dintre care una este sediul unei instituţii publice. Celelalte sunt  domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale: 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autorităţile administrativ – teritoriale.

Surse: E vorba inclusiv de autorizații pentru restaurantele de pe Bd. Unirii

Hotnews scrie că, potrivit unor surse judiciare, ancheta DNA ar viza inclusiv conducerea Primăriei Sectorului 3 pentru în chestiunea eliberării de autorizații pentru localurile de pe bulevardul Unirii dikn București.

Hotnews reamintește că, în perioada 2013-2015, Primăria Sectorului 3 a reamenajat trotuarele de pe bulevardul Unirii. Imediat după ce zona dintre Piața Unirii și Biblioteca Națională a fost reamenajată, pe porțiunea pe care înainte era spațiu verde  au apărut 9 terase. Inițial, restaurantele aveau doar  parter, iar acum au  și un etaj.

Se întâmpla în vara lui 2016, când Primăria Sectorului 3 a tăiat zeci de arbori de pe bulevardul Unirii din Bucuresti. Administrația S3  avizase defrișarea pentru 141 de arbori, care ar fi fost uscați. Bucureștenii din zonă și ONG-urile de mediu au spus însă că arborii s-au uscat după lucrări – adică după betonarea spațiului verde, cu tot cu rădăcinile copacilor. 

Robert Negoiță este la al treilea mandat de primar al Sectorului 3. El a fiost ales pentru prima dată în această funcție la alegerile locale din 2012.

 

Cookies