Femeia care ameninţa de 35 de ore că se aruncă de pe un bloc din Calea Victoriei s-a sinucis. VIDEO

de:
21 mai 2015
6 Afișari
Femeia care ameninţa de 35 de ore că se aruncă de pe un bloc din Calea Victoriei s-a sinucis. VIDEO

Potrivit Realitatea TV, pompierii au adus abia după 30 de ore o pernă de aer din Argeş, care ar fi putut atenua şocul căderii, însă această pernă nu a fost umflată pentru că, atunci când pompierii au încercat să o umfle aceasta a ameninţat că recurge la gestul necugetat.

„Aici a fost vorba de cineva care a planificat şi a vrut să se sinucidă. Negociatorii sunt oameni pregătiţi, iar rolul lor e să creeze o relaţie cu persoana care are această intenţie. De la început negociatorii au fost în contact cu doamna. Perna are o capacitate limitată şi a fost oprită folosirea ei în intervenţie pentru că persoana respectivă a dat semne de agitaţie. Sunt nişte proceduri foarte clare. Evaluăm dacă au fost anumite întârzieri sau dacă nu s-au respectat anumiţi paşi. Perna nu era în Bucureşti, acestea au fost fabricate în 1981, iar Bucureştiul are platformă de salvare de la înălţime, care înlocuieşte perna. O astfel de pernă a fost folosită ultima dată pe 28 februarie într-un exerciţiu şi era funcţională. La nivelul ţării sunt câteva zeci de perne, dar această tehnologie este învechită. Perna se umflă pe loc şi de regulă ea e pentru o înălţime de 20-25 m, iar aici era o înălţime mult mai mare. Nu putea fi umflată pe drum sau la o anumită distanţă, pentru că se aud pompele în momentul umflării. În acest caz am înţeles că negociatorii nici măcar verbal nu se puteau înţelege cu ea”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, în direct la Realitatea TV.

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au declarat, pentru B365.ro, că femeii i s-a oferit posibilitatea să coboare cu autoscara, dar aceasta a refuzat şi a ameninţat că se aruncă în gol dacă se ridică autoscara pentru salvarea ei. Manevrele au fost oprite la cererea negociatorului.

Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru, a declarat, la Realitatea TV, că negociatorii au respectat întocmai protocolul pentru asemenea situaţii. „Aceşti oameni şi-au făcut datoria. În momentul în care s-a terminat cu succes operaţiunea, oamenii care sunt implicaţi în operaţiune trebuie să comunice MAI ce paşi au urmat în timpul operaţiunea. Nu era posibil să i se dea un sedativ pentru că atunci când o persoană este sedată are tendinţa să cadă în faţă. După 30 de ore, şansele de reuşită în astfel de intervenţii sunt compromise de timp. Negociatorul este acolo să negocieze, nu să imobilizeze. Când încerci să forţezi negocierea periclitezi relaţia cu persoana în cauză. Perimetrul nu era securizat, presa, dar şi copii cu vârste de şase – opt ani erau în interiorul perimetrului, ceea ce era interzis. Poliţiştii păzeau maşinile în loc să asigure permietrul”, a explicat Gabriel Diaconu, unul dintre medicii care a ajuns la faţa locului.

Ulterior femeia a recurs la gestul necugetat şi s-a aruncat de pe bloc. 

Femeia s-a urcat pe acoperişul unui bloc cu opt etaje, de pe Calea Victoriei, şi ameninţă că se va sinucide, conform B1 Tv. Aceasta a stat pe acoperişul blocului mai bine de 35 de ore, chiar la marginea parapetului, şi ameninţa că se va arunca.

Se pare că femeia ar lucra ca femeie de serviciu chiar în blocul de pe care vrea să se arunce în gol.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, femeia a suferit o decepţie cruntă în plan personal, după ce fiica sa a murit, în urmă cu doi ani, din cauza unui cancer agresiv. În plus, potrivit B1 TV, aceasta nu și-a mai primit salariul de câteva luni.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă negociatorii de la Poliţia Capitalei, poliţia locală, pompierii şi un echipaj de la ambulanţă.

Femeia a stat pe bloc de joi dimineaţă, de la ora 8:00 vreme de mai bine de 35 de ore nu a dat niciun semn că ar dori să revină la sol. Nici negociatorii, nici soţul femeii şi nici apropiaţii ei nu au reuşit să o convingă să renunţe la intenţia sa. Soţul femeii i-a adus şi flori, căci ieri era ziua ei onomastică, potrivit România TV.

Cookies