ALERTĂ | Pasajul Unirii va fi închis complet toată vara. E considerat deja un pericol public. “Trebuie să-l punem în siguranță”, spune primarul Sectorului 4 | VIDEO

26 mai 2022
1342 Afișari
ALERTĂ | Pasajul Unirii va fi închis complet toată vara. E considerat deja un pericol public. “Trebuie să-l punem în siguranță”, spune primarul Sectorului 4 | VIDEO
ALERTĂ | Pasajul Unirii va fi închis complet toată vara. “Trebuie să-l punem în siguranță”, spune primarul Sectorului 4 | Sursa foto: Daniel Băluță

Pasajul Unirii din București va fi complet închis circulației  în această vară. Imediat ce intră copiii în vacanță, la pasaj vor începe  lucrări de punere în siguranță, anunță primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Pentru a pune în siguranță pasajul rutier, lucrările vor începe în jurul datei de 20 iunie, adică după ce școlile și grădinițile își încheie activitatea, și dorim să încheiem lucrările până în 1 septembrie.

Daniel Băluță a declarat că, pe toată perioada lucrărilor, Pasajul Unirii „va fi închis complet” circulației rutiere. Vestea bună este că nu vor exista restricții rutiere pe alte artere.

VIDEO | Pasajul Unirii are planșeul în stadiu avansat de degradare

Primarul Daniel Băluță a argumentat nevoia de lucrări urgente în Pasajul Unirii și cu ajutorul unor imagini video înregistrate ieri, care arată cât de avansată este degradarea.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, Pasajul Unirii din București, care a fost construit în anii 1986-1987, are expertize tehnice cu concluzii îngrijorătoare încă din anul 2017. Atunci, după verificări, s-a constatat că Unirii, unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală , este într-o stare avansată de degradare şi că structura sa de rezistență are deficiențe serioase care pun în pericol viaţa a sute de mii de oameni care să străbat.

Planșeul Pasajului Unirii – grad de degradare 4 din 5 încă din 2017

Pentru reparațiile de urgență care se impun, Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 4 au încheiat, la începutul anului, un protocol prin care Pasajul Unirii intră în administrarea S4.

Primarul Daniel Băluță a anunțat că, foarte curând se va face și o expertiză pentru a evaluat situația planșeului, aflat într-o stare avansată de degradare.

La expertiza din 2017, nivelul de risc al planșeului pasajului  a fost stabilit la gradul 4 din 5. Este un nivel care a mai persim circulația rutieră prin pasaj. Dar au trecut aproape 5 ani de la acea evaluare, iar probabilitatea ca degradarea să fi continuat, ba chiar să se fi accentuat este foarte mare. 

În. cazul în care noua expertizare va duce la concluzia că degradarea a ajuns la gradul 5 din 5,  pasajular urma să fie închis pe o perioadă mai lungă de timp.

 

Cookies