UPDATE | Orange a picat masiv în București și împrejurimile Capitalei. Blackout total sau probleme cu internetul, semnalate și în alte rețele, și în alte orașe | Mesajul companiei

24 mai 2024
21105 afișări
UPDATE | Orange a picat masiv în București și împrejurimile Capitalei. Blackout total sau probleme cu internetul, semnalate și în alte rețele, și în alte orașe | Mesajul companiei
ALERTĂ | Orange a picat în București, împrejurimile Capitalei. Blackout total sau probleme cu internetul, semnalate și în alte mari orașe. Foto simbol: Freepik

UPDATE, sâmbătă, ora 08:00 : Aseară (vineri, 24 mai), după ora 22:00, Orange ne-a transmis un răspuns la întrebările noastre privind clienții care au reclamat probleme și în rețeaua mobilă, dar și imposibilitatea de a utiliza serviciul de relații cu clienți. Răspunsul companiei este următorul:  

Echipele tehnice lucrează pentru remedierea incidentului care afectează în continuare accesul unora dintre clienții Orange, inclusiv al clienților NextGen Communications, la serviciile de internet fix sau la cele care depind de acestea. De asemenea, există întreruperi în funcționarea unor aplicații și a serviciului call center – 300. Este important de menționat că serviciile mobile nu sunt și nu au fost afectate de această situație. Regretăm neplăcerile pe care clienții noștri le întâmpină și le mulțumim pentru răbdare. Având în vedere că incidentul este localizat în afara teritoriului României, timpul de readucere a serviciilor la parametri normali este mai lung. 

Cum arată sâmbătă dimineață graficul problemelor Orange semnalate, în ultimele 24 de ore, în DownDetector:

ALERTĂ | Orange a picat masiv în București și împrejurimile Capitalei. Blackout total sau probleme cu internetul, semnalate și în alte mari orașe | Mesajul companiei
Sursa foto: screenshot (ora 08:40( DownDetector.ro

Care și unde au fost principalele probleme semnalate de clienți Orange în DownDetector:

Probleme Orange
Sursa foto: screenshot ora 08:40, DownDetector.ro

UPDATE, ora 19:39: Orange România ne-a transmis un mesaj oficial și anunță că lucrează la remedierea problemei:

Ca urmare a unui incident de rețea, independent de Orange, petrecut în afara teritoriului României, o parte dintre clienții noștri rezidențiali și de business nu au acces la internet fix. Echipele tehnice fac eforturi pentru a găsi cât mai rapid o soluție de remediere, astfel încât serviciile să revină în funcțiune într-un timp cât mai scurt. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create.

UPDATE: În jurul orei 18:30, numărul raportărilor de probleme pe Down Detector a început să mai scadă, semn că problemele au început să se mai rezolve.

ALERTĂ | Orange a picat masiv în București și împrejurimile Capitalei. Blackout total sau probleme cu internetul, semnalate și în alte mari orașe
Evoluția problemelor, în graficul DownDetector din ultimele ore

Probleme înregistrate în rețelele Telekom România, Digi și Vodafone

Într-un interval de timp similar (de vineri, aproximativ ora 16:00, până după miezul nopții spre sâmbătă), utilizatori ai altor rețele  au raportat, tot pe platforma DownDetector, probleme în privința internetului mobil și de la Vodafone și Digi, Telekom România a anunțat probleme similare și le-a transmis clienților că echipele tehnice intervin pentru remediere. 

Număr foarte mare de sesizări (de ordinul sutelor, ca în rețeaua Orange) a venit din partea utilizatorilor Telekom:

Probleme în rețeaua Telekom
Sursa foto:Screenshot  (sâmbătă, 25 mai, ora 09:00) DownDetector
Probleme în rețeaua Telekom
Problemele raportate în rețeaua Telekom | Sursa foto: Screenshot  (sâmbătă, 25 mai, ora 09:00) DownDetector

Problemele din rețeaua Digi, mai jos

probleme Digi
Sursa foto: Screenshot  (sâmbătă, 25 mai, ora 09:00) DownDetector
probleme digi
Cele mai raportate probleme în rețeaua Digi | Sursa foto: Screenshot  (sâmbătă, 25 mai, ora 09:00) DownDetector

Cum au arătat problemele Vodafone

Probleme Vodafone
Sursa foto: Screenshot  (sâmbătă, 25 mai, ora 09:00) DownDetector
Probleme Vodafone
Sursa foto Screenshot  (sâmbătă, 25 mai, ora 09:00) DownDetector

 

Știrea inițială

Rețeaua de comunicații Orange a picat semnificativ vineri după-amiază, în București și alte mari orașe din țară, utilizatorilor fiindu-le greu sau imposibil să folosească mai multe servicii. Cea mai întâlnită problemă reclamată este cea „total blackout”, astfel că oamenii nu pot nici să sune, nici să folosească internetul mobil sau serviciile de internet la domiciliu.

Sunt semnalate probleme în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov și Ploiești vineri după-amiază, fapt care nu le permite clienților companiei să folosească unul sau mai multe servicii oferite, precum datele mobile, apelurile, sau internetul la domiciliu.

Probleme în rețeaua Orange, în București și împrejurimi

Potrivit site-ului Downdetector.ro, problemele în rețeaua Orange ar fi început din jurul orei 16:30, când au început să fie semnalate în această aplicație dificultăți legate de funcționalitatea serviciilor companiei de telefonie.

Cea mai raportată problemă, potrivit DownDetector, este blackoutul total, adică nu sunt funcționale toate serviciile Orange, problemă cu care se confruntă 70% dintre reclamanții din DownDetector, în timp ce 19% dintre utilizatori se plâng legat de funcționalitatea internetului mobil.

ALERTĂ | Orange a picat masiv în București și împrejurimile Capitalei. Blackout total sau probleme cu internetul, semnalate și în alte mari orașe
Harta problemelor în rețeaua Orange; Sursa foto:DownDetector

Un cititor B365.ro, client Orange din Otopeni, ne semnalează că, în jurul orei 16:40, a rămas fără serviciile de internet fix furnizate de Orange.

La cea mai recentă postare de pe pagina de Facebook a companiei Orange, clienții au început să lase comentarii, nemulțumiți fiind de această situație:

  • „Sunt praf ca și companie…..netul e picat….aplicația e picată și de mai mult de 40 de min aștept să intru în convorbire cu ei”, spune Andreea B, la ora 17:27.
  • „Măcar ție îți mai cântă robotul acolo, ceva. La mine nimic nu se aude. Aplicația nu funcționează. Net nu exista! Varză!!! Și am nevoie de neeeet, băi nene! De-asta plătesc! Nici scuze nu sunt capabili să își ceară când se întâmplă de-astea. Și din păcate,cel puțin la Constanța, eu tot am probleme cu ei😡”, spune Ela L, la ora 17:31.
  • „V-a picat netul, v-a picat aplicația”, spune Adrian D, la ora 17:23.
  • „Vă tot cade rețeaua la Cluj, non-stop de la ora 12”, spune Marius C, la ora 17:02.
  • „ALOOO, ORANGE ROMÂNIA, cu cine putem lua legătura?”, spune Adrian S, la ora 17:32.

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

Cookies