ALERTĂ | O mașină a luat foc pe DN1, în zona Liceului Francez. Trafic îngreunat în sensul București-Ploiești

11 iul. 2023
325 Afișari
ALERTĂ | O mașină a luat foc pe DN1, în zona Liceului Francez. Trafic îngreunat în sensul București-Ploiești
ALERTĂ | O mașină a luat foc pe DN1, în zona Liceului Francez. Trafic îngreunat în sensul București-Ploiești. Sursa foto: Facebook/ Info Trafic București și Ilfov

Un autoturism a luat foc pe Șoseaua București-Ploiești, în zona Liceului Francez. Traficul este îngreunat, iar zona este foarte aglomerată.

La fața locului s-au prezentat polițiștii, pompierii și echipaje SMURD

Un incident a avut loc pe DN1, pe sensul spre București, în zona Liceului Francez. Potrivit spuselor unui membru al paginii „Info Trafic București și Ilfov”, un autoturism a luat foc.

Zona este foarte aglomerată, iar traficul este îngreunat.

Sos București – Ploiești, sens București….( în zona Liceului Francez) se pare că un autoturism a luat foc! Foarte aglomerat.” a scris C. S.
La fața locului s-au prezentat echipaje de poliție, pompierii și echipaje SMURD.
Momentan nu se cunoaște cauza incidentului.

Care sunt cele mai frecvente cauze pentru care iau mașinile foc

În București, și nu numai, se întâmplă din ce în ce mai des ca mașinile să ia foc, mai ales în trafic. Dar întrebarea multora este: Din ce cauză?

Câteva cauze pentru care iau foc mașinile, potrivit Autoblog.md

  • Scurgerile sistemului de alimentare cu combustibil – Aceasta este cea mai întâlnită cauză a incendiilor vehiculelor. Șoferii trebuie să își întrețină mașina corespunzător și să o țină departe de temperaturile ridicate, pentru a evita un pericol.
  • Defecțiuni ale sistremului electric – Pericolele sistemului electric nu se limitează la zona de sub capotă. Cablajul electric rulează prin întreaga mașină: prin canale, prin uși, sub covor și prin scaunele reglabil electric şi încălzite, sunt doar câteva locuri în care un simplu cablu, fie el şi neobservat, ar putea provoca un adevărat haos.
  • Lichidele vărsate – O mașină sau un camion de dimensiuni medii au un număr de lichide inflamabile și extrem de periculoase sub capotă: benzină sau motorină, ulei de motor, lichid de transmisie, lichid de servodirecție, lichid de frână și chiar lichid de răcire a motorului. Toate aceste fluide sunt puse în mişcare atunci când mașina este pornită, iar toate acestea se pot aprinde destul de ușor dacă liniile, furtunurile sau rezervoarele lor se lovesc de ceva sau sunt deteriorate.
  • Supraîncălzirea motorului – Un motor se poate supraîncălzi și face ca fluidele interne, cum ar fi uleiul și lichidul de răcire, să crească până la temperaturi periculoase și să înceapă să se verse din zonele lor de circulație desemnate. Când se întâmplă acest lucru, aceste lichide picură, scrâșnesc și se strecoară pe tot “cuptorul” motorului și pe sistemul de evacuare, aterizând pe alte părți fierbinți, unde se pot aprinde ușor și se pot răspândi.
  • Supraîncălzirea convertizoarelor catalitice – Reprezintă un risc de incendiu care este adesea neglijat. Una dintre cele mai fierbinți componente ale mașinii care rulează pe întreaga lungime a vehiculului, este sistemul de evacuare a gazelor de eşapament. Convertizoarele catalitice fac parte din ele şi se supraîncălzesc, de obicei, deoarece lucrează prea tare pentru a arde mai mulți poluanți de eșapament decât sunt proiectați să proceseze.
  • Întreținerea necorespunzătoare – Un motor cu o singură garnitură necorespunzătoare are probabilitatea de a înregistra scurgeri de lichide periculoase. Iar circuitele izolate sunt mai susceptibile de a produce scântei și de a intra în contact cu materiale inflamabile.

Te-ar putea interesa și:

Cookies