ALERTĂ | O mână criminală provoacă incendiile devastatoare din Parcul IOR, spune viceprimarul Sectorului 3. Îl acuză pe primarul Negoiță că nu protejează zona

30 aug. 2023
463 Afișari
ALERTĂ | O mână criminală provoacă incendiile devastatoare din Parcul IOR, spune viceprimarul Sectorului 3. Îl acuză pe primarul Negoiță că nu protejează zona
ALERTĂ | O mână criminală provoacă incendiile devastatoare din Parcul IOR, spune viceprimarul Sectorului 3. Îl acuză pe primarul Negoiță că nu protejează zona | Sursa foto: Andrei Stan/Prietenii Parcului IOR/Facebook

Un nou incendiu devastator a izbucnit, aseară târziu, în Parcul IOR, tot în zona retrocedată, iar flăcările s-a întins pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați.

E încă un incendiu dintr-o înfricoșător de lungă serie de astfel de evenimente care se produc, de fiecare dată, în aceeași zonă a parcului: zona retrocedată.

Viceprimarul S3: O mână criminală provoacă incendiile din IOR

Lucian Judele, viceprimarul USR al Sectorului 3 (sector unde se află Parcul IOR), crede că singura explicație pentru flăcările care se aprind în parc, în aceeași zonă retrocedată și cu o asemenea frecvență este mâna criminală.

În zona retrocedată a Parcului IOR s-au produs 20 de incendii în ultimii doi ani, 13 anul acesta și alte șapte în 2022, recapitulează Lucian Judele, citat de Știrile Pro TV:

Se vede clar că sunt incendii provocate intenţionat. Nu se întâmplă nicăieri în lume să ai 20 de incendii în câteva luni, fix în acest perimetru destul de mic, dacă stăm să ne raportăm la mărimea întregului Parc IOR. Pe lângă aceste incendii, ştim foarte bine că întâi copacii au fost găuriţi, apoi stropiţi cu substanţe inflamabile şi de-abia apoi, după ce vegetaţia s-a uscat, au început să apară incendiile. Am suspiciuni rezonabile că parcul a intrat mai puţin legal în posesia proprietarilor, la fel cum sunt 100% sigur că vorbim despre o mână criminală şi nu un nefericit accident.

Viceprimarul Sectorului 3 îl acuză pe primarul Negoiță că nu protejează zona

Lucian Judele a mai declarat că, în Consiliul Local Sector 3, reprezentanţii USR au promovat o hotărâre care prevede ca  în Parcul IOR să existe un post fix al poliţiei locale. Viceprimarul îl acuză pe primarul S3, Robert Negoiță, că nu pune în aplicare hotărârea:

Primarul Sectorului 3 nu pune în aplicare hotărârea Consiliului Local, unde s-a decis instalarea unui punct fix de poliţie locală şi nici cetăţenii nu pot lua legătura cu cei de la Poliţia Locală în timp real, ca să poată reclama, iar Poliţia Locală să se poată prezenta la locul respectiv. Deci au făcut tot posibilul cei din Primăria Sectorului 3 să blocheze sesizările.

Nu numai incendiile sunt o problemă uriașă în Parcul IOR din București. De la începutul anului, au fost tăiați zeci de copaci din zona retrocedată, care se întinde pe aproape 11 hectare.

Cele 11 hectare de spațiu verde au fost retrocedate în anul 2007.  

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies