ALERTĂ | Noul tramvai Imperio a circulat pentru prima dată, în probe, în București

19 iul. 2022
13138 afișări
ALERTĂ | Noul tramvai Imperio a circulat pentru prima dată, în probe, în București
Tramvaiul Imperio, în probe. Imagini din 19 iulie de la intersecția Răzoare din București. Imagini: Asociația Metrou Ușor

Primul tramvai fabricat la Astra Arad din lotul de 100 contractat de municipalitatea din Bucureşti a ieșit, luni noaptea, în probe, pentru prima dată de la livrarea transportului electric, ne-a confirmat informația directorul STB Adrian Criț.

Noul tramvai Imperio Metropolitan a realizat prima probă pe traseul Depoul Militari – Răzoare -Depoul Alexandria. O distanță scurtă, de altfel, pentru a fi verificată dinamica vehiculului pe șinele de tramvai existente în București.

Harta STB cu traseul realizat de primul tramvai Imperio:

 

Imagini de noapte au fost postate de pe traseul ales de STB de Asociația Metrou Ușor:

Șeful STB: ”Noul tramvai Imperio a circulat fără incidente”

Prima ieșire pe traseu a tramvaiului s-a realizat fără incidente cu plecare de la Depoul Alexandria, după cum ne-a declarat Adrian Criț, directorul STB, care a precizat că în acest loc vor ajunge primele 20 de tramvaie. Potrivit acestuia, STB SA a semnat, marți, 19 iulie, contractul pentru prelungirea peroanelor de pe linia 41 de tramvai, o condiție necesară pentru ca noul tramvai să intre în circulație.

Primul tramvai Astra Imperio Metropolitan al STB SA a fost adus în Bucrești, cu un transport agabaritic, la începutul lunii iunie. Potrivit informațiilor oficiale, din august noul tramvai Imperio ar trebui să intre în circulaţie regulată pe cea mai aglomerată linie.

Până la final de an ar trebui să ajungă 16 tramvaie în Capitală. Preşedintele Grupului Astra a precizat că din luna august fabrica din Arad va livra Capitalei câte patru tramvaie pe lună.

Contractul semnat în 2021 cu Astra are o valoare de aproximativ 200 de milioane de euro. Primului tramvai va circula pe linia 41.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies