ALERTĂ | Nicușor Dan sesizează DNA pentru nereguli cu bani la CSM București. E vizată Gabriela Szabo

21 nov. 2022
220 Afișari
ALERTĂ | Nicușor Dan sesizează DNA pentru nereguli cu bani la CSM București. E vizată Gabriela Szabo
ALERTĂ | Nicușor Dan sesizează DNA pentru nereguli cu bani la CSM București. E vizată Gabriela Szabo. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că va sesiza DNA pentru mai multe nereguli descoperite la CSM București. Primarul Capitalei anunță că, vreme de 5 ani, la Clubul Sportiv Municipal au fost acordate prime unor angajați care nu ar fi trebuit să beneficieze de acești bani. Printre beneficiari se numără și Gabriela Szabo, fostul director al clubului.

Corpul de Control a descoperit nereguli la CSM București

Voi sesiza DNA pentru nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM București) ca urmare a unei verificări a Corpului de Control care a vizat activitatea CSM în perioada 2017-2022, anunță Nicușor Dan într-o postare pe pagina de Facebook.

Mai exact, în anul 2018, Clubul Sportiv Municipal a acordat prime în valoare totală de 1.076.330 de lei mai multor angajați care nu aveau dreptul la acești bani – mai exact personalului administrativ.

Potrivit legislației în vigoare de la acel momente, primele pentru câștigarea competițiilor se puteau acorda doar sportivilor și colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuți).

O mare parte din suma totală platătă personalului administrativ, respectiv 190.965 de lei, a fost încasată în mai multe tranșe de către directorul general al CSM, Gabriela Szabo tot sub formă de primă, transmite Primarul Capitalei.

Un posibil conflict de interese

În același timp, Corpul de Control a descoperit și un posibil conflict de interese generat de un contract ce a fost încheiat de conducerea clubului în anul 2018 cu o firmă cu care directorul Gabriela Szabo a încheiat mai târziu, tot în 2018, un contract de cesiune de drepturi de autor.

Pe lângă aceste nereguli, autoritățile au constatat și că reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare. Acestea nu au adus nicio îmbunătățire asupra activității.

Litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei, reprezentând cheltuieli cu avocații. La acestea se adaugă despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până în prezent).

Lista neregulilor continuă

Corpul de Control nu a găsit nicio bază de date a numărului de sportivi, pe secții și pe vârste. Astfel, toate cifrele ce au fost furnizate către Primăria Capitalei în intervalul 2018-2022 au fost doar niște aproximări nefundamentate.

Totodată, Nicușor Dan transmite că CSM București nu are nicio procedură în ceea ce privește transferul sportivilor: criteriile care trebuie avute în vedere în procesul de selectare a unui sportiv, la cum se aproximează valoarea unui sportiv. Acest lucru a dus la pierderi financiare.

În urma neregulilor administrative găsite, a fost sesizată comisia de disciplină și au fost dispuse măsuri de remediere a situației, a conchis Nicușor Dan.

Cookies