ALERTĂ | Nicușor Dan ne pregătește pentru o vară fără apă caldă în București. „CET-urile intră în revizie, avariile sunt frecvente, continuă lucrările de modernizare”

29 mai 2023
2483 afișări
ALERTĂ | Nicușor Dan ne pregătește pentru o vară fără apă caldă în București. „CET-urile intră în revizie, avariile sunt frecvente, continuă lucrările de modernizare”
ALERTĂ | Nicușor Dan ne pregătește pentru o vară fără apă caldă în București. "CET-urile intră în revizie, avariile sunt frecvente, continuă lucrările de modernizare". Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan

Bucureștenii vor rămâne fără apă caldă și în această vară, iar unii locuitori se vor spăla cu apă rece timp de câteva zile. Nicușor Dan a precizat mai multe surse ale problemei.

Bucureștenii nu vor avea apă caldă în unele zile în această vară. CET-urile intră în revizie

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a transmis că, pe timpul verii, în unele zile, bucureștenii nu vor avea apă caldă din cauza lucrărilor de reparații pe rețeaua de termoficare, dar și din cauza efectuării reviziilor anuale în care marile CET-uri din București intră odată cu venirea sezonului cald, conform Digi24.ro:

Problema apei calde peste vară are mai multe surse. Pe de-o parte, pe vară, CET-urile care nu ne aparțin și aparțin Ministerului Energiei trebuie să își facă revizia și trebuie să se oprească o perioadă și atunci circuitul este mai lung pentru că nu funcționează toate. Asta e una din probleme.

A doua problemă sunt avariile care sunt în situația noastră sunt frecvente din păcate. Și a treia problemă, singura care ține de aceste lucrări de modernizare pe care le facem este că atunci când te apuci de o lucrare până pui provizoratul e un interval de 1-2-3 zile când nu funcționează acolo, local.

Cele patru CET-uri din București intră în revizie

Edilul Primăriei Capitalei a explicat, la începutul lunii mai, că cele 4 mari CET-uri intră în revizia anuală, în acel moment aflându-se doar două dintre ele. Ar fi trebuit să funcționeze CET-ul din Vest și cel din Sud:

Sistemul de termoficare are două componente, producţia şi transportul. Ministerul Energiei se ocupă prin Elcen de producţie, noi ne ocupăm de transport. Pentru că instalaţia este veche, în cursul verii cele 4 mari CET-uri intră în revizie. În momentul ăsta sunt două din patru în revizie şi ar fi trebuit să funcţionăm cu două, cea din vest şi cea din sud.

Din păcate, la CET Sud a apărut o avarie care durează cam de o săptămână şi din cauza asta ei au nişte cazane mai mici care furnizează cât de cât apă caldă, dar mult mai puţin decât ar furniza centrala în regim normal (…)

Tot ce înseamnă Sectorul 2, 3, 4, ceea ce înseamnă 50 la sută din populaţie suferă de lipsa apei calde.

Au remediat şi acum a apărut o nouă avarie, speranţa e că într-o zi, două, se remediază. În intervalul aprilie-octombrie trebuie ca cele 4 CET-uri să îşi facă reviziile, a declarat Nicuşor Dan, la începutul lunii mai, la B1TV.

Nicușor Dan a transmis că alte 12 șantiere vor fi începute în iunie

De asemenea, acesta a menționat și faptul că trei șantiere vor fi terminate anul acesta, iar alte 12 vor începe în iunie, fiind finanțate din fonduri europene și din POIM:

Continuăm trei şantiere pe care le-am început anul trecut: Ferentari, pe care o să-l şi terminăm după doi ani de când l-am început, e un şantier la Orăşelul Copiilor şi mai avem un şantier în Pantelimon. Astea se vor termina anul ăsta.

Apoi avem vreo 12 şantiere pe care le finanţăm din fonduri europene, din POIM. Din cei 200 de kilometri îi începem… s-au semnat contracte la finele anului trecut, s-a făcut proiectarea şi acum, din iunie, lucrările vor începe în 12 şantiere.

Mai e un şantier special finanţat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, care e pe bulevardul Timişoara. În Sectorul 6 tot timpul sunt probleme şi lucrarea asta e importantă.

Şi în afară de asta mai sunt câteva… Compania noastră, Termoenergetica, face lucrări de reparaţii pe magistrale cu firme cu care este în contract. Acestea sunt toate lucrările care vor fi în acest interval, până în octombrie, a informat Nicușor Dan, conform News.ro.

Nicușor Dan a declarat că iarna trecută, în București, „am stat mai bine decât în iarna care a fost înainte”, lucru pe care l-au sesizat și oamenii.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies