Alertă meteo pentru Bucureşti! Avertizare ISU: Adăpostiţi-vă în locuinţe!

de:
06 mai 2019
1 afișări
Alertă meteo pentru Bucureşti! Avertizare ISU: Adăpostiţi-vă în locuinţe!

UPDATE ISU Bucureşti-Ilfov îi avertizeazăpe bucureşteni ca, dacă se prodic fenomenele meteo prognozate de ANM, să intre imediat la adăpost.

„In cursul zilei de astăzi, Administrația Naționala de Meteorologie a emis o informare meteo pentru municipiul București, valabilă în data de 06.05.2019, între orele 14:00-23.00.

Pentru acest interval de timp au fost prognozate averse cu caracter torențial, intensificări de scurta durata ale vântului, cu aspect de vijelie, descărcări electrice și grindina.

In cazul producerii fenomenelor meteo prognozate pentru următoare perioada in Capitala, recomandam populației următoarele:

* Întrerupeți activitățile în aer liber;
* Adăpostiți-vă în locuințe sau în alte spații care prezintă siguranță;
* Evitați expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor”, sfătuieşte ISU Bucureşti-Ilfov pe Facebook.

______

Luni de la ora 14 până la ora 23, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat în Bucureşti, cu o probabilitate mai mare spre seară, și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări ale vântului, vijelie, descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate, 10…15 l/mp și izolat peste 20…25 l/mp. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade.

În noapte de luni spre marţi şi pe parcursul zilei de marţi, în Capitală cerul va fi noros și temporar, mai ales la începutul nopții și din nou după-amiaza, vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Se vor acumula în jurul a 10 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale ce vor atinge 45…50 km/h. Pe parcursul zilei de marți, vremea se va răci accentuat, astfel că temperatura va varia de la 10 grade în orele dimineții până în jurul a 11…13 grade după-amiaza.

Cookies