ALERTĂ meteo în Capitală | ANM anunță cod galben de caniculă. Prognoza specială pentru București

21 iul. 2023
649 afișări
ALERTĂ meteo în Capitală | ANM anunță cod galben de caniculă. Prognoza specială pentru București
ALERTĂ meteo în Capitală | ANM anunță cod galben de caniculă. Prognoza specială pentru București | Sursă foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Meteorologii anunță caniculă în București, fiind în vigoare și un cod galben de temperaturi ridicate și disconfort termic.

Temperaturile maxime vor fi de 35 de grade Celsius. ANM a emis și prognoza specială pentru Capitală, valabilă până mâine dimineață.

Prognoza specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza specială pentru Capitală. În zilele următoare, bucureștenii sunt sfătuiți să evite plimbările din miezul zilei, când soarele este foarte puternic.

Meteorologii informează:

Valul de căldură se va menține. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime din următoarele zile va fi de 35 de grade Celsius. Pe timp de noapte, temperaturile scad ajungând la 19 – 22 de grade Celsius.

ANM a transmis că informațiile oferite vor fi actualizate în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice.

Cod galben de caniculă

ANM a emis și un cod galben de disconfort termic accentuat. Acesta afectează și Bucureștiul, fiind valabil în:

  • Muntenia,
  • Dobrogea,
  • Sudul Olteniei,
  • Sudul Moldovei.

Avertizarea emisă de meteorologi este valabilă până la finalul zilei de vineri, 21 iulie 2023.

Meteorologii ne anunță că, pe perioada avertizării meteo, temperaturile maxime înregistrate în zonele de sub incidența codului, vor fi cuprinse intre 33 – 37 de grade Celsius.

Valul de căldură se va menține în Muntenia, Dobrogea și în sudul Olteniei și al Moldovei. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

ANM transmite și că, acest val de căldură și disconfortul termic va persista și în următoarele zile. Acesta va afecta, în special, regiunile sudice ale țării.

Cookies