Alertă METEO: În București, temperatura va ajunge la 40 de grade Celsius. Caniculă și furtuni, anunță ANM în prognoza actualizată

26 iul. 2022
2215 Afișari
Alertă METEO: În București, temperatura va ajunge la 40 de grade Celsius. Caniculă și furtuni, anunță ANM în prognoza actualizată
Alertă METEO: În București, temperatura va ajunge la 40 de grade Celsius. Caniculă și furtuni, anunță ANM în prognoza actualizată. Sursa foto: Agerpres

Meteorologii au actualizat prognoza meteo, iar temperatura din București va ajunge la 40 de grade Celsius. ANM a emis atenționări meteo de tip cod galben și cod portocaliu de caniculă și furtuni.

În București, temperatura va ajunge la 40 de grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 26 iulie 2022, ora 10:00 – 29 iulie 2022, ora 21:00.

Astfel, începând de marți, 26 iulie, ora 10:00 și până joi, 28 iulie, ora 09:00, valul de căldură se va intensifica în București și vremea va fi din nou caniculară. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Marți, 26 iulie, valoarea maximă din Capitală va fi de 36-37 de grade, iar miercuri, 27 iulie, temperaturile vor atinge 39-40 de grade; temperaturile minimele vor fi de 18-21 de grade. Miercuri seară (27 iulie) și în noaptea de miercuri spre joi (27/28 iulie) posibil să apară fenomenele specifice instabilității atmosferice (intensificări ale vântului, posibil vijelii, ploi cu tunete și fulgere).

Valul de căldură va persista în București, în intervalul 28 iulie, ora 09:00 – 29 iulie, ora 21:00, transmite ANM. Temperaturile vor fi mai scăzute față de zilele precedente, iar maximele vor fi de 34-36 de grade Celsius și temperaturile minime în jur de 20 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar joi după-amiază vor apărea înnorări temporare, când se vor înregistra intensificări ale vântului și condiții pentru ploi cu tunete și fulgere.

Caniculă și furtuni

Meteorologii au emis o atenționare de tip cod galben de vijelii și intensificări ale vântului, valabilă în întervalul 26 iulie, ora 18:00 – 27 iulie, ora 03:00. În vestul și nord-vestul României vor exista perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55-70 kilometri pe oră), tunete, fulgere și izolat averse torenţiale.

De asemenea, ANM a emis încă o atenționare de tip cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat, valabilă în intervalul 27 – 29 iulie. Valul de căldură se va menține în special în partea de sud a țării. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Valorile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade Celsius.

„Notă: Valul de căldură va continua și în următoarea perioadă, cu precădere în sudul și sud-estul țării”, anunță ANM.

O atenționare de tip cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat este valabilă joi, 27 iulie 2022. Meteorologii anunță că, în Oltenia și Muntenia valul de căldură va persista. Mai ales după-amiaza se vor înregistra temperaturi maxime de 37-40 de grade Celsius, iar temperaturile din timpul nopții nu vor coborî sub 20-22 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cookies