ALERTĂ meteo în București | ANM anunță cod portocaliu de caniculă și disconfort termic. Temperaturile ajung la aproape 40 de grade Celsius

17 iul. 2023
604 afișări
ALERTĂ meteo în București | ANM anunță cod portocaliu de caniculă și disconfort termic. Temperaturile ajung la aproape 40 de grade Celsius
ALERTĂ meteo în București | ANM anunță cod portocaliu de caniculă și disconfort termic. Temperaturile ajung la aproape 40 de grade Celsius | Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Avem parte de zile de foc în București, anunță ANM. Un cod portocaliu de caniculă, care este valabil și în Capitală, a fost anunțat de către meteorologi. Temperaturile vor fi ridicate în mare parte din țară.

Prognoza specială pentru București

Meteorologii au transmis prognoza specială pentru Capitală. În zilele de urmează bucureștenii sunt sfătuiți să evite plimbările nenecesare prin oraș, în special când soarele este foarte puternic.

Astfel că, temperaturile maxime ce se vor înregistra în București sunt cuprinse între 38 – 39 de grade Celsius. Pe timp de noapte, temperatura scade, minima termică ajungând la 19 – 21 de grade Celsius.

Cerul se va menține senin, iar vântul bate slab, sper moderat. ANM a transmis:

Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice.

ANM: Cod portocaliul de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două coduri pentru acest început de săptămână. Este vorba despre un cod galben și un cod portocaliu, ambele de caniculă și disconfort termic accentuat.

În ceea ce privește Bucureștiul, meteorologii anunță că locuitorii se vor confrunta cu temperaturi de peste 37 de grade Celsius. Avertizarea emisă de ANM este valabilă luni, 17 iulie 2023.

Codul portocaliul va afecta:

  • Crișana,
  • Banat,
  • Oltenia,
  • Muntenia
  • Sudul Moldovei.

Meteorologii transmit:

Valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade.

ANM a informat că valul de căldură și disconfortul termic vor persista marți, 18 iulie 2023, în regiunile vestice, sudice și sud-estice. În ceea ce privește zilele de miercuri și joi, 19-20 iulie 2023, fenomenele menționate mai sus vor afecta jumătatea sudică a tării.

Harta codului portocaliul emis de meteorologi
Harta codului portocaliul emis de meteorologi | Sursă foto: ANM
Cookies