ALERTĂ meteo emisă pentru București. Cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt, începând de astăzi de la ora 12.00

14 mai 2022
9212 Afișari
ALERTĂ meteo emisă pentru București. Cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt, începând de astăzi de la ora 12.00

Se strică vremea. Cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt, pentru București și 14 județe

Meteorologii au emis o avertizare meteo valabilă pentru sud-estul țării, începând de astăzi de la ora 12.00 și până duminică, 15 mai, ora 10.00. În acest interval, în București și alte 13 județe sunt așteptate ploi torențiale și grindină.

Codul galben de vijelii este valabil și în județele: Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Potrivit ANM, vor fi „perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu viteze de 55….65 km/h și izolat de peste 70…80 km/h, pe alocuri vijelii și grindină”.

Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.

Cum va fi vremea în Bucureşti în Noaptea Muzeelor

În Capitală, vremea va fi instabilă. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiază vor fi înnorări și averse torențiale (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra 5…15 l/mp și izolat peste 25 l/mp), însoțite de descărcări electrice și posibil vijelii și grindină.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

Îți recomandăm să citești și:

 

 

Cookies