ALERTĂ meteo de ploi în București | ANM anunță cod galben de instabilitate atmosferică în Capitală și 14 județe

04 nov. 2023
2362 Afișari
ALERTĂ meteo de ploi în București | ANM anunță cod galben de instabilitate atmosferică în Capitală și 14 județe
ALERTĂ meteo de ploi în București | ANM anunță cod galben de instabilitate atmosferică în Capitală și 14 județe | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) îi avertizează pe oameni că astăzi vor avea nevoie de umbrele dacă pleacă de acasă, pentru că se anunță cod galben de ploi în București și alte județe.

După săptămâni la rând cu vreme caldă, ca de vara, pare că toamna începe să se instaleze.

ANM: Cod galben de ploi în București

Meteorologii le transmit bucureștenilor, și nu numai, că astăzi vremea nu va fi prea bună pentru plimbări în aer liber. Cerul plin de nori și vremea răcoroasă îi vor ține pe cei mai muți în case, la căldură.

Codul galben de instabilitate atmosferică este valabil pentru toată ziua de sâmbătă, 4 noiembrie 2023, între orele 10:00 – 23:00.

Conform ANM zonele vizate sunt:

  • Dobrogea,
  • Cea mai mare parte a Munteniei,
  • Jumătatea sudică a Moldovei.

Se anunță perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin intensificări ale vântului cu rafale de 55-65 de km/h. În zone izolate, rafalele vor ajunge la 70 de km/h.

De asemenea, vor avea parte și de averse în zonele unde este valabil codul galben. Acestea vor fi moderate cantitativ și acompaniate de descărcări electrice sau grindină (izolat).

Cantitățile de apă vor fi de 25-35 l/mp. În anumite zone vor depăși 40 l/mp.

ANM a transmis:

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Harta codului galben de instabilitate atmosferică
Harta codului galben de instabilitate atmosferică | Sursă foto: ANM

Cum va fi vremea duminică în Capitală

Chiar dacă prima zi a weekendului aduce ploi și vreme ceva mai rece în București, duminică se pare că vremea se mai întremează. Doritorii vor putea merge la plimbări prin oraș sau la iarbă verde pentru că ploaia se oprește.

Meteorologii anunț că maxima termică de duminică va fi de 23 de grade Celsius. Cerul va fi în mare parte însorit, iar vântul o să bată slab. Viteza medie a rafalelor va fi de 11 km/h.

Pe timp de noapte temperatura scade considerabil, ajungând la 8 grade Celsius, și este posibil să mai avem parte de ploi. Cerul va fi parțial înnorat, iar vântul bate moderat. Viteza medie a rafalelor va fi de 15 km/h

Cookies