ALERTĂ METEO DE CANICULĂ LA BUCUREȘTI: Vremea pe trei zile – 4-6 august

de:
04 aug. 2014
0 afișări
ALERTĂ METEO DE CANICULĂ LA BUCUREȘTI: Vremea pe trei zile - 4-6 august

ALERTĂ METEO DE CANICULĂ LA BUCUREȘTI: Vremea pe trei zile – 4-6 august – În intervalul menţionat de informarea ANM, vremea va fi călduroasă în toate regiunile, local caniculară în cursul după-amiezelor, în special în sudul şi estul Moldovei, Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei unde se vor înregistra temperaturi maxime de 35…36 de grade, iar izolat chiar 37 de grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie şi pe arii restrânse în cele de deal şi de podiş.

În cursul zilei de marţi 5 august în sud-estul ţării vremea se va menţine caniculară, cu temperaturi maxime în jurul valorii de 35 de grade şi disconfort termic ridicat.

Prognoza meteo pe două zile – ALERTĂ METEO DE CANICULĂ LA BUCUREȘTI: Vremea pe trei zile – 4-6 august 

Marţi, 5 august, vremea se va menţine deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în sud-est, dar instabilitatea atmosferică creşte.

Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza, local în zonele de deal şi de munte şi pe arii mai restrânse în rest. Spre seara, în regiunile vestice vin norii şi pe arii extinse vor fi averse, ce pot avea şi caracter torenţial, însoţite de frecvente descărcări electrice şi intensificări ale vântului posibil cu aspect de vijelie.

Temperaturile maxime, în scădere în special în vest, vor fi cuprinse între 26 de grade la Miercurea Ciuc şi 35 de grade în sudest la Călăraşi.

În Capitală, maxima zilei va fi în jur de 34 de grade, va fi cu 1-2 grade mai mică decât luni. Spre seară vor fi posibile ploi de scurtă durată.

Miercuri, 6 august, vremea va fi în general instabilă. După-amiaza şi seara vor fi averse, descărcări electrice pe arii extinse în vestul, sud-vestul şi centrul ţãrii şi local în rest. Temperatura încă mai scade, mai ales în jumătatea de vest, va avea valori maxime cuprinse 24-25 de grade în Banat, Crişana şi Maramureş şi 34 de grade în sudul Moldovei, Bărăgan şi în partea continentală a Dobrogei.

Mai scade puţin temperatura şi în capitală, 32 de grade se aşteaptă la amiază. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales spre seară, când trecător vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi posibil intensificări ale vântului.

ALERTĂ METEO DE CANICULĂ LA BUCUREȘTI: Vremea pe trei zile – 4-6 august 

Cookies