Alertă meteo cod galben de vijelii și averse în București, Ilfov și Giurgiu. Ce zone sunt vizate de atenționarea ANM | UPDATE

12 aug. 2021
299 Afișari
Alertă meteo cod galben de vijelii și averse în București, Ilfov și Giurgiu. Ce zone sunt vizate de atenționarea ANM | UPDATE
Alertă meteo cod galben de vijelii și averse în Ilfov și Giurgiu. Ce localități sunt vizate de atenționarea ANM sursa foto: b365.ro

Alertă meteo cod galben de vijelii și averse în Ilfov și Giurgiu. Ce localități sunt vizate de atenționarea ANM. Ultima oră, meteorologii au impus în mai multe localități din județele Ilfov și Giurgiu, din jurul Bucureștiului.

UPDATE: Alertă meteo ANM de Cod galben de furtună și în București

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi o atenţionare nowcasting Cod Galben de furtună pentru municipiul Bucureşti, valabilă până la ora 18:40.

Potrivit meteorologilor, în Capitală se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 50-60 km/h, vijelie, descărcări electrice şi averse care vor acumula 10 l/mp.

Știre inițială alertă meteo:

Până la ora 18.00 este în vigoare o atenționare nowcasting cod galben de vijelie în localităţi din judeţele Ilfov şi Giurgiu. Astfel, mare grijă dacă vă aflați în aceste zone. Încercați să vă adăpostiți înainte să înceapă furtuna.

ANM a trimis avertizarea meteo în urmă cu câteva momente

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi după amiază o atenţionare nowcasting Cod Galben de vijelie şi averse. Aceasta este valabilă pentru mai multe localităţi din judeţele Ilfov şi Giurgiu, valabilă până la ora 18:00, se arată pe site-ul oficial de meteorologie din România.

Ce localități sunt vizate de alerta meteo

Potrivit ultimelor informații, avertizarea vizează localitățile acestea din judeţul Giurgiu: Bolintin-Vale, Floreşti-Stoeneşti, Roata de Jos, Ulmi, Mihăileşti, Ghimpaţi, Bolintin-Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucşani, Letca Nouă, Grădinari, Joiţa, Clejani, Mârşa, Iepureşti, Săbăreni, Cosoba, Bulbucata.

În același timp, avertizarea este valabilă și în judeţul Ilfov: Buftea, Chitila, Otopeni, Măgurele, Periş, Gruiu, Bragadiru, Baloteşti, Domneşti, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Clinceni, Mogoşoaia, Ciorogârla, Cornetu, Dragomireşti-Vale, Ştefăneştii de Jos, Tunari, Nuci, Corbeanca, Grădiştea, Petrăchioaia, Dascălu.

Cum se va manifesta avertizarea meteo cod galben

Potrivit meteorologilor, codul galben se va manifesta în aceste localități printr-un vânt care va bate puternic, iar local aversele de ploaie vor acumula peste 15-20 l/mp. Rămâne de văzut dacă avertizarea meteo se va prelungi ori ba.

ANM mai spune că avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore. Vom reveni cu amănunte.

Meteorologii mai spun că în aceste zile vremea rămâne predominant caldă, cu toate că vor mai exista anumite perioade cu intensificări ale vântului și ploi sub formă de vijelii în zona Bucureștiului și  a județelor învecinate. Pe măsură ce condițiile meteo o vor impune vom veni cu update-urile necesare în privința vremii.

Cookies