ALERTĂ METEO | Cod galben de instabilitate atmosferică în Bucureşti şi 31 de judeţe

12 iun. 2022
518 Afișari
ALERTĂ METEO | Cod galben de instabilitate atmosferică în Bucureşti şi 31 de judeţe

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare de instabilitate atmosferică pentru București şi 31 de judeţe, valabilă până la ora 22.00.

Potrivit ANM, duminică, până la ora 22.00, local în sudul, centrul, estul şi nord-estul ţării va fi cod galben de instabilitate atmosferică.

Cantitatea de precipitaţii aşteptată în unele zone poate ajunge la 50 de litri pe metru pătrat.

”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp”, anunţă ANM.

Meteorologii precizează că manifestări de instabilitate atmosferică, dar pe arii mai restrânse şi la intensitate mai redusă, vor fi luni (13 iunie) în sud, în centru şi în zonele montane.

Manifestări de instabilitate atmosferică, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai redusă, vor fi luni, 13 iunie, în sud, în centru și în zonele montane.

Cod Galben în București

În București vremea va fi normală sub aspect termic, dar în general instabilă. Vor fi înnorări și perioade cu averse, posibil torențiale, însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 2 – 6 l/mp și izolat peste 10 – 20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în special asociate ploilor. Temperatura maximă va fi de 25 – 27 de grade.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies