ALERTĂ meteo | Căldură extremă în București. ANM: Cod portocaliu de caniculă în București și 29 de județe

28 aug. 2023
742 afișări
ALERTĂ meteo | Căldură extremă în București. ANM: Cod portocaliu de caniculă în București și 29 de județe
ALERTĂ meteo | Căldură extremă în București. ANM: Cod portocaliu de caniculă în București și 29 de județe | Foto simbol; sursa foro: Pexels

Valul de caniculă persistă în București, da se anunță o zi cu căldură extremă nu numai în Capitală, ci și în 29 de județe.

ANM: Cod portocaliu de caniculă în București

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de caniculă, prin care anunță căldură extremă București și în cea mai mare parte a țării. Acolo unde nu e cod portocaliu, e în vigoare un cod galben de fenomene similare, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie:

Fenomene vizate: val de căldură în intensificare și extindere; disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 28 august
Zone afectate: conform textului și hărții

 

ALERTĂ meteo | Căldură extremă în București. ANM: Cod portocaliu de caniculă în București și 29 de județe
ALERTĂ meteo | Căldură extremă în București. ANM: Cod portocaliu de caniculă în București și 29 de județe | Sursa foto: ANM

Avertizarea meto „cod portocaliu de caniculă” este în vigoare de astăzi, de la ora 10:00. ANM anunță că disconfortul termic va fi accentuat:

   În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Meteorologii mai spun că, de marți, 29 august, valul de căldură se va retrage către jumătatea estică a țării.

Căldura extremă în București – prognoza specială pentru Capitală

Valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat se vor menține, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, anunță meteorologii:

Temperaturile maxime vor fi de 37…39 de grade, iar cele minime de 17…21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în a doua parte a nopții de marți spre miercuri, când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Pe parcursul zilei de marți, vântul va sufla în general moderat. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice

Ce anunță un cod portocaliu

Avertizarea meteo „cod portocaliu” emisă de ANM anunță fenomene meteo extreme:

Fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi periculoase, cu un grad de intensitate mare.

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

Cookies