ALERTĂ meteo București | Canicula aduce furtuni în București. Prognoza meteo specială pentru Capitală, actualizată de ANM pentru perioada 5 – 8 iulie

04 iul. 2023
821 Afișari
ALERTĂ meteo București | Canicula aduce furtuni în București. Prognoza meteo specială pentru Capitală, actualizată de ANM pentru perioada 5 - 8 iulie
ALERTĂ meteo București | Canicula aduce furtuni în București. Prognoza meteo specială pentru Capitală, actualizată de ANM pentru perioada 5 - 8 iulie. Imagine simbol: Unsplash

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în București în perioada 5 – 8 iulie 2023. Vor fi zile atât caniculare, cât și ploioase. Bucureștenii sunt sfătuiți să se îmbrace subțire, dar să își ia și umbrelele cu ei atunci când ies din casă.

Vremea în București în perioada 5 – 8 iulie

Meteorologii au transmis prognoza meteo specială pentru București. În următoarele 48 de ore, meteorologii arată că se vor forma condițiile necesare pentru ploi, intensificări ale vântului și furtuni cu descărcări electrice.

Temperaturile maxime vor atinge 35 de grade Celsius în unele zile, iar temperaturile minime vor fi de 17 grade Celsius.

Cerul va fi variabil în toate zilele, iar viteza vântului va fi de 6 – 9 m/s.

Miercuri, 5 iulie

Miercuri va fi o zi caniculară, temperatura maximă va atinge 35 de grade Celsius, iar cea minimă 20 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar viteza vântului nu va depăși 6 m/s. Astfel, bucureștenii ar trebui să evite ieșirile din casă atunci când temperatura va fi cea mai ridicată.

Joi, 6 iulie 

Și joi va fi o zi caniculară, temperatura maximă va atinge 34 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 20 de grade Celsius. De asemenea, cerul va fi variabil, iar viteza vântului va fi de 7 m/s.

Vineri, 7 iulie

Vineri va fi foarte cald în București, după care vor începe furtunile. Persoanele care ies din casă sunt sfătuite să își ia umbrelele cu ele.

Temperatura maximă va fi de 32 de grade Celsius, iar temperatura minimă de 20 de grade Celsius. Cerul va fi temporar noros și vor exista averse, urmate de furtuni cu descărcări electrice.

Viteza vântului va fi de 6 m/s.

Sâmbătă, 8 iulie

Sâmbătă nu va fi o zi caniculară, iar temperaturile vor mai scădea față de zilele anterioare. Cerul va fi variabil, iar temperatura maximă va atinge 28 de grade Celsius. De asemenea, temperatura minimă va fi de 17 grade Celsius.

Viteza vântului nu va depăși 9 m/s.

Atenționare meteorologică

ANM a transmis o atenționare meteorologică de cod galben pentru Transilvania și nord-vestul Moldovei. Fenomenul vizat este instabilitate atmosferică, iar intervalul de valabilitate este 4 iulie, ora 12:00 – 4 iulie, ora 23:00.

 În zonele montane, local în Transilvania și în nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.” a transmis ANM

De asemenea, meteorologii au transmis și că, în următoarele zile, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii mai extinse.

Te-ar putea interesa și:

Cookies