Alertă meteo ANM pentru București. Cod Galben de furtună peste Capitală marți seară

10 aug. 2021
1029 Afișari
Alertă meteo ANM pentru București. Cod Galben de furtună peste Capitală marți seară
Alertă meteo ANM pentru București. Cod Galben de furtună peste Capitală marți seară sursa foto: b365.ro

O alertă meteo ANM pentru București a intrat deja în vigoare marți seară. Meteorologii avertizează că vine furtuna în Capitală, după cum o arăta și prognoza meteo și au instituit un Cod Galben de furtună peste oraș valabil timp de o oră.

Alertă meteo ANM pentru București. Cod Galben de furtună peste Capitală marți seară

Bucureștiul se află în aceste momente sub un cod galben de furtună. Ne așteaptă vijelii și vânt puternic până mai târziu. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM ) a emis, marți, o atenţionare meteo nowcasting Cod galben de furtună pentru Capitală, practic o alertă meteo, valabilă până la ora 19:30, se arată pe site-ul oficial.

Vânt puternic, vijelii și fenomene periculoase anunțate prin această alertă meteo ANM

Conform ANM, în mai multe zone din București se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 50-55 km/h, vijelie, descărcări electrice, averse ce vor acumula peste 15..20 l/mp şi grindină. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, mai precizează ANM care va veni cu noi anunțuri în momentul în care situația o va impune.

Elena Mateescu, directorul ANM, despre fenomenele meteo din ultima perioadă

Elena Mateescu, directorul ANM, a vorbit recent despre fenomenele meteo din România din ultima perioadă motivul pentru care acestea se întâmplă.

Ne asteptam ca temperaturile maxime sa se situeze, in general, pana la 38 de grade Celsius, in special in aceste zone. Noptile vor fi tropicale, adica vor inregistra valori care nu vor cobori sub 23 de grade Celsius. Nu in ultimul rand, va fi umezeala pe parcursul zilei, care va depasi pragul critic de 80 de unitati, a explicat Elena Mateescu la Realitatea TV.

Vom avea parte de temperaturi ridicate mai toată săptămâna

De asemenea, directorul ANM mai spune că vom înregistra astfel de temperaturi ridicate mai toată săptămâna, fiind vorba de o perioadă din nou mai caldă decât în mod obișnuit. Totuși, aria precipitațiilor este în restrângere, iar la munte și la mare avem temperaturi agreabile.

„La munte și la mare vorbim de temperaturi agreabile, 17-25 de grade, în special în zona litoralului. În următoarele zile vorbim de temperaturi de 28-31 de grade Celsius. Atenție însă la durata expunerii la soare, având în vedere și indicele UV, pentru că trebuie să respectăm în aceasta perioadă, mai ales în zilele caniculare, recomandările medicilor atunci când alegem să ne petrecem concediul în zona respectivă și să ținem cont de ceea ce înseamnă 30 de grade la umbra, măsurate în condiții standard, care pot însemna ca temperaturi resimțite 38-40 de grade Celsius”, a mai transmis Elena Mateescu.

Alertă meteo ANM pentru București. Cod Galben de furtună peste Capitală marți seară

Cookies