ALERTĂ | Mai mulți copii au ajuns la spital din cauza unor bobițe albastre și toxice, împrăștiate pe aleile din Parcul Cișmigiu. Boabele sunt îngrășământ pentru copaci

12 feb. 2024
815 Afișari
ALERTĂ | Mai mulți copii au ajuns la spital din cauza unor bobițe albastre și toxice, împrăștiate pe aleile din Parcul Cișmigiu. Boabele sunt îngrășământ pentru copaci
ALERTĂ | Mai mulți copii au ajuns la spital din cauza unor bobițe albastre și toxice, împrăștiate pe aleile din Parcul Cișmigiu. Boabele sunt îngrășământ pentru copaci | Foto: Facebook - Nicușor Dan

Mai mulți copii care s-au jucat pe aleile din Parcul Cișmigiu din București au ajuns la spital, după ce au luat contact cu niște substanțe împrăștiate de autorități.

Mai mulți copii au ajuns la spital, după ce au luat contact cu niște substanțe împrăștiate pe aleile din Cișmigiu

Încă de săptămâna trecută, mai mulți părinți s-au dus cu cei mici la spitalele din București, după ce s-au jucat prin parcurile administrate de Primăria Capitalei și au intrat în contact cu anumite boabe albastre, extrem de atrăgătoare pentru cei mici, potrivit Antena 3 CNN.

Unii dintre copii le-au ingerat, iar alții doar le-au luat în mână. Părinții s-au speriat, având în vedere că nu știau exact despe ce substanțe este vorba.

În momentul în care au ajuns la camera de gardă, medicii le-au atras atenția că aceste substanțe sunt toxice, oricare ar fi natura acelor boabe albastre – îngrășăminte sau otravă pentru diverse rozătoare.

Reprezentanții companiei care se ocupă cu întreținerea spațiilor verzi, spun că boabele albastre sunt îngrășăminte pentru copaci.

Medicii trag un semnal de alarmă și fac un apel la părinți să fie foarte atenți la lucrurile pe care copiii pun mâna atunci când ies în parc. În cazul în care se întâmplă ca cei mici să ingereze astfel de substanțe, părinții trebuie să ajungă cu ei cât mai rapid la camera de gardă pentru a se aplica tratamentul medicamentos necesar.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies