ALERTĂ | Liniile de tramvai 1, 7 și 10 sunt blocate la capătul de linie Șura Mare. STB: Cauza e un accident rutier. Dimineață, liniile 1 și 10, blocate de o pană de curent

01 aug. 2023
544 Afișari
ALERTĂ | Liniile de tramvai 1, 7 și 10 sunt blocate la capătul de linie Șura Mare. STB: Cauza e un accident rutier. Dimineață, liniile 1 și 10, blocate de o pană de curent
ALERTĂ | Liniile de tramvai 1, 7 și 10 sunt blocate la capătul de linie Șura Mare. STB: Cauza e un accident rutier. Dimineață, liniile 1 și 10, blocate de o pană de curent | Sursă foto: Facebook-STB

Societate de Transport București (STB) a anunțat că liniile de tramvai 1, 7 și 10 sunt blocate la unul dintre capetele de linie. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă.

UPDATE ora 14:44: La acest moment, cele trei linii de tramvai din oraș circulă normal. Vehiculele au fost afectate pentru 46 de minute:

Liniile 1, 7 si 10 funcționează normal la Șura Mare. Blocare și deviere: 46 de minute (13:45-14:31).

De asemenea, STB a anunțat că, pentru preluarea călătorilor, a fost înființată o linie navetă de autobuz. Aceasta a circulat între Șura Mare și Baba Novac.

Liniile de tramvai 1, 7 și 10 sunt blocate la capătul de linie Șura Mare

STB le transmite bucureștenilor că alte trei linii sunt blocate, de data aceasta la capătul de linie Șura Mare. Mai precis, afectate sunt tramvaiele care circulă pe liniile 1, 7 și 10.

Motivul pentru care vehiculele de transport public de suprafață nu circulă conform programului este un eveniment de circulație.

Anunțul a fost făcut în jurul orei 14:16, prin intermediul unei postări făcute pe contul de Twitter STB SA Clienți:

Liniile 1, 7, 10 – blocate la capăt de linie Sura Mare. Cauza: eveniment de circulație.

Linia 10 a mai fost blocată, tot astăzi, 1 august 2023, alături de linia 1. Cele două tramvaie nu au circulat din cauza unei avarii apărute în rețeaua electrică.

Problema a fost remediată în două ore, cauzând astfel întârzieri pentru bucureștenii care mergeau spre muncă de dimineață.

În ultima lună, tramvaiele din București au fost afectate tot mai des de avarii ce au apărut în rețeaua electrică a societății.

„Aproape 70% dintre tramvaie au durata de exploatare depășită”

O altă problemă ce face ca transportul public din Capitală să fie afectat, tot mai des, de defecțiuni este reprezentată de numărul mare de tramvaie pentru care perioada de exploatare a fost depășită.

După cum anunța primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, procentul este mai mare de 50%:

În prezent, parcul circulant al STB are 521 de tramvaie, inclusiv vagoanele utilitare. Dintre acestea, aproape 70% au durata de exploatare depășită.

Pentru a remedia această problemă, PMB dorește să cumpere alte 250 de tramvaie, modernizând astfel flota STB. Pentru a obține suma necesară unei astfel de investiții, Nicușor Dan s-a întâlnit cu o delegație a Băncii Mondiale.

Cu această ocazie, edilul a discutat despre un posibil împrumut pe care să-l facă municipalitatea. Valoare acestuia este estimată la 836,5 milioane euro.

Cookies