ALERTĂ | Linia de tramvai 41 e blocată în zona Pasaj Lujerului – Pod Ciurel. Cauza: E pană de curent

27 mart. 2023
1877 Afișari
ALERTĂ | Linia de tramvai 41 e blocată în zona Pasaj Lujerului - Pod Ciurel. Cauza: E pană de curent
ALERTĂ | Linia de tramvai 41 e blocată în zona Pasaj Lujerului - Pod Ciurel | Sursa foto: Tramvaiele Astra Imperio Metropolitan din București

Linia de tramvai 41, una dintre cele mai ciruculate linii din București, este blocată pe traseul Ghencea – Piața Presei, luni dimineață, a anunțat STB. Se va înființa o linie de autobuz pentru preluarea călătorilor.

UPDATE: Linia de tramvai 41 funcționează normal. Durata blocării a fost de 70 de minute (08:10-09:20).

Linia 41 a fost blocată din cauza lipsei de curent

Incidentul care s-a produs în dimineața zilei de 27 martie a fost din cauza lipsei de tensiune în rețeaua de alimentare pentru tramvaie. Acesta a fost anunțul transmis de Societatea de Transport București pe pagina oficială de Twitter:

Linia 41 – blocată în zona Pasaj Lujerului – Pod Ciurel. Cauza: lipsă tensiune în rețeaua de alimentare pentru tramvaie.

STB a anunțat că toți călătorii vor fi preluați de autobuze pe traseul tramvaiului:

Linia 41 este blocată în continuare. Pentru preluarea călătorilor, se va înființa o linie navetă de autobuz (pe traseul Ghencea – Piața Presei).

În cele din urmă, linia 41 a fost deblocată, tramvaiele funcționând normal. Durata blocării a fost de 70 de minute, între orele 08:10 și 09:20:

Linia 41 funcționează normal. Blocare: 70 de minute (08:10-09:20).

Tramvaiele Imperio au circulat, pentru prima dată, pe linia 41

Linia de tramvai 41 din București a fost prima dotată cu noile tramvaie Imperio. Aceasta face legătura între Ghencea și Piața Presei.

Primul tramvai produs de Astra Arad a fost pus în circulație în București pe linia 41, începând cu data de 10 decembrie 2022. Ultimul dintre acestea a fost introdus pe data de 3 februarie 2023.

Pe linia de metrou ușor circulă, în total, 20 dintre noile tramvaie în prezent.

Pe data de 2 martie 2023, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis următoarele:

Vom continua modernizarea transportului public din Capitală, astfel încât acesta să devină o opțiune cât mai atractivă pentru deplasarea în oraș.

În București sunt așteptate 100 de tramvaie Imperio realizate de compania Astra Arad care vor moderniza transportul public.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies