ALERTĂ | Linia 10, blocată pe Șoseaua Mihai Bravu, la Piata Hurmuzachi. STB: A căzut un cablu pe rețeaua de contact a liniei de tramvai

27 sept. 2023
270 Afișari
ALERTĂ | Linia 10, blocată pe Șoseaua Mihai Bravu, la Piata Hurmuzachi. STB: A căzut un cablu pe rețeaua de contact a liniei de tramvai
ALERTĂ | Linia 10, blocată pe Șoseaua Mihai Bravu, la Piața Hurmuzachi. STB: A căzut un cablu pe rețeaua de contact a liniei de tramvai. Sursa foto: ratb.stfp.net

UPDATE – După aproximativ o jumătate de oră, linia 10 a fost deblocată, a anunțat STB:

Linia 10 funcționeaza normal. Blocare și deviere: 20 de minute (12:30-12:50).

Linia 10 de tramvai, care circulă între Șura Mare  și Bulevardul Banu Manta, este blocată, anunță STB pe contul său de Twitter/X.

Linia 10 – blocată pe Sos. Mihai Bravu, la Piața Hurmuzachi, pe sensul spre Sura Mare. Cauza: cablu căzut pe reteaua de contact.

Tramvaiele liniei 10 pornesc de la Șura Mare și ajunge până la banu Manta, conform rtraseului de mai jos, furnizat de Societatea de Transport București.

Linia 10 blocată
Linia de tramvai 10, traseu și orar | Sursa foto: STB

Probleme în rețeaua de alimentare și tramvaie care de strică pe traseu

În viața transportului în comun din București, incidente se înregistrează frecvent.

Uneori, apar defecțțiuni pe trasau ale autobuzelor și tramvaielor, care rămân în drum și blochează traficul. Dar nici tramvaiele noi, vagoanele Imperio de la Astra Arad, nu au fost sciutite de incidente.

Alteori, apar avarii în rețeaua de alimentare cu energie electrică a mijlocelor de transport în comun: «cade tensiunea» sau, ca în situație de față, cade «ceva» pe cablurile STB.

Ca imagine de ansamblu, în flota STB există, în prezent, 521 de tramvaie, (cu tot cu cele utilitare), iar aproape 70% au durata de exploatare depășită.

Primăria Capitalei promite că va moderniza transportul public în comun și anunță că vrea să cumpere alte 250 de tramvaie noi pentru București.

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

 

Cookies