Alertă la Spitalul Victor Babeș din București. Unitatea mobilă (TIR) de la ATI s-a defectat. Trei oameni au murit UPDATE

12 apr. 2021
3556 afișări
Alertă la Spitalul Victor Babeș din București. Unitatea mobilă  (TIR) de la ATI s-a defectat. Trei oameni au murit UPDATE

Alertă în București, la Spitalul Victor Babeș, acolo unde unitatea mobilă ATI, un TIR, s-a defectat în cursul serii de luni. Din primele informații, presiunea oxigenului a scăzut subit, lucru care a dus la decesul a trei pacienți. Alți de cinci au fost transferați. Raed Arafat, secretar de stat în MAI, ar fi ajuns la fața locului, anunță Digi24.

UPDATE:

”Ministerul Sănătaţii a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, că trei pacienţi şi-au pierdut viaţa la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaţionalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Naţional Victor Babeş (PMB / ASSMB). Din primele informaţii transmise Centrului Operativ Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, defecţiunea a avut loc la instalaţia de oxigen a unităţii mobile”, a transmis, luni seară, MInisterul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că cinci pacienţi au fost transferaţi rapid: unul într-o altă secţie din spitalul Victor Babeş şi ceilalţi patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” şi Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătaţii a fost la faţa locului şi s-a informat despre starea pacienţilor şi asupra cauzelor incidentului.

Știre inițială

Un TIR ATI de la Victor Babeș s-a defectat luni, potrivit televiziunii Digi 24.

Din primele informații, unitate mobilă s-a defectat, iar trei pacienti au murit deja. Conform autorităților, a scăzut presiunea oxigenului, lucru care a dus la decesul persoanelor intubate și aflate în stare gravă.

Primul bilanț oficial spune că au murit trei persoane, iar alte cinci au fost transferate. La fața locului se află o echipă specială care încearcă să rezolve problema.

TIR-ul de terapie intensivă de la Victor Babeș a intrat în funcșiune acum câteva zile.

TIR-ul ATI de la Victor Babeș s-a defectat. Comunicatul DSU

„Referitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată în curtea Institutului Național Victor Babeș din capitală, dorim să facem următoarele precizări:

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului, a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final, a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile.

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune.

Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului, iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

 

Vom reveni cu amănunte.

Cookies