Alertă la Spitalul Colțea după o pană de curent majoră. Blocul operator și ATI au funcționat pe avarie cu un generator

11 mai 2021
192 afișări
Alertă la Spitalul Colțea după o pană de curent majoră. Blocul operator și ATI au funcționat pe avarie cu un generator

Alertă la Spitalul Colțea din București, după ce o pană de curent de două ore a dus la funcționarea Blocului operator și a ATI cu generatoare de curent. Într-un final, situația a fost remediată, însă spitalul a stat 4 ore fără curent și două fără apă.

UPDATE 21.30: A fost reluată aliemtarea cu energie electrivă la Spitalul Colțea. Managerul unității medicale a explicat, la Antena 3, că generatorul a intrat imediat în funcțiune, iar astfle funcțiile vitale ale pacienților nu au fost afectate.

„Era un pacient pe masa de operație, o laringectomie totală și este de înțeles că medicul s-a speriat, dar zonele vitale au fost asigurate în toată această perioadă, oferind energie pentru toate aceste zone. (…)Au sunat mai mulți oameni la ENEL, am primit informația cum că există anumite probleme și că vor fi remediate în jurul orei 19.00. Acesta a fost răspunsul pe care l-am primit”, a declarat managerul Spitalului Colțea, la Antena 3.

 Știre inițială:
O pană de curent a avut loc marți la Spitalul Colțe din București. Aripa în care se află Secția ATI și Blocul Operator au rămas fără energie electrică, în cursul serii, începând cu ora 17.05.

Anunțul a fost făcut de medicul Marian Stamate pe Facebook. Se pare că o adevărată criză a fost evitată, după ce s-au folosit generatoare pentru alimentarea cu energie electrică, pentru urgențe.

Mai mult, reprezentanții unității medicale susțin că ENEL a fost anunțat cu privire la incidentul petrecut la km. 0 al Bucureștiului. În secția de ATI a Spitalului Colțea sunt tratați pacienți bolnavi de COVID-19.

Pacienții au stat patru ore fără curent și două fără apă

„De patru ore și un sfert Spitalul Colțea stă fără energie electrică și fără apă, doar pe generator cu pacienții pe masa de operație, cu pacienți COVID-19 în ATI. Autoritățile dorm în km. 0 al Capitalei”, este mesajul medicului Marian Stamate, pe pagina de Facebook.

Ulterior, acesta a revenit cu un mesaj.

„Dupa patru ore in care Spitalul Colțea a stat fără energie electrică si doua ore fără apă, doar pe generator cu pacienții pe masa de operatie,cu pacienți COVID-19 în ATI, situația a fost rezolvată. O lecție pentru Autoritățile care dorm în KM zero al Capitalei. Este nevoie de finantarea infrastructurii electrice a spitalelor.Distribuiți, poate se mișcă votații poporului…”, a mai scris doctorul.

Cookies