ALERTĂ la Spitalul Bagdasar Arseni: 16 medici și asistente au coronavirus! Reacția instituției

de:
02 iun. 2020
11 Afișari
ALERTĂ la Spitalul Bagdasar Arseni: 16 medici și asistente au coronavirus! Reacția instituției

Ancheta epidemiologică de la Bagdasar Arseni este în plină desfășurare. Până acum, rezultatele testelor au arătat că 7 infirmiere, 6 asistente, 2 medici și un brancardier s-au infectat cu noul tip de coronavirus. Toate aceste persoane au fost infectate, pe lângă trei pacienți care sunt tratați acum la spitalul Colentina.

În ultimele zile, au fost testate câteva zeci de persoane, în special pacienți și cadre medicale. Până acum, se știe că trei pacienți au fost infectați.

Ancheta epidemiologică vizează, printre altele, felul în care cadrele medicale au purtat echipamentele de protecție. Până acum, conducerea spitalului a dat angajaților peste 20 de avertismente.

Reacția spitalului

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” confirmă informaţia apărută în mass-media privind existenţa a 16 cazuri de COVID-19 la personalul din unitatea sanitară, între care se află un medic şi şase asistente, dar infirmă faptul că ar fi vorba despre un focar de coronavirus, anunță AGERPRES.

„Confirmăm doar parţial ştirea apărută în presă, în sensul că avem un număr însemnat de colegi depistaţi pozitiv COVID în Secţia de Chirurgie Generală a Spitalului, dar în niciun caz nu putem vorbi despre un focar de infecţie la nivelul întregului Spital Bagdasar. Este vorba despre 16 colegi, între care un medic şi 6 asistente de pe Chirurgie. Cu toţii au fost asimptomatici, cum de altfel au fost şi cei trei pacienţi depistaţi pozitiv. Cei trei pacienţi au fost depistaţi pozitiv la cea de-a doua testare, întrucât la prima au ieşit negativ, altfel ar fi fost trimişi la un spital suport Covid. Aşa cum ştiţi, este posibil ca testul RT PCR pe care noi îl facem la institute specializate pentru toţi pacienţii care necesită internare la Bagdasar, să nu depisteze virusul dacă pacientul este in primele câteva zile de la contaminare”, se arată într-o informare transmisă de Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

Citește și: Dezvăluire nucleară: Șef MAI, sponsorizat de spionajul chinez! Bogdan Despescu ar fi blocat totul în ultima clipă

Potrivit sursei citate, măsurile luate au constat in suspendarea internărilor pe Secţia de Chirurgie generală, echiparea tuturor pacienţilor şi a personalului din secţie cu echipament de protecţie specific pentru nivelul suspect COVID, nebulizarea şi decontaminarea secţiei.

„Celula de criză constituită în acest sens a lucrat 40 de ore din ultimele 48, s-au stabilit toţi contacţii pacienţilor şi personalului depistat pozitiv, s-au luat toate aceste măsuri despre care va vorbeam mai sus de către managementul Spitalului şi au fost informate imediat Ministerul şi DSP-ul. În încheiere, recomandăm şi rugăm pe toată lumea să respecte măsurile individuale de protecţie stabilite de autorităţi”, precizează reprezentanţii Spitalului „Bagdasar-Arseni”.

Cookies