ȘTIRI

ALERTĂ la Hanovra: Meciul Germania-Olanda, anulat. Arena a fost evacuată şi Angela Merkel, escortată

UPDATE 23.00. Ministrul german de Interne a anunţat că nu au fost găsiţi explozibili şi că nu a fost făcută nicio arestare în Hanovra. 

UPDATE 22.28. Cancelarul german, Angela Merkel, a ajuns la Berlin. Aceasta a fost întoarsă de la aeroport.

Poliţia a primit un anunţ de la Serviciul german de Informaţii Externe, că se află o maşină de salvare cu bombă.

UPDATE. 22.25. Un obiect suspect a fost găsit şi la gara din Hanovra.

UPDATE. 22.10. O maşină-capcană a fost găsită lângă stadion, acesta fiind deghizată în ambulanţă.

Teroriştii plănuiau atacuri atât în stadion, cât şi în afara acestuia, poliţia germană precizând că a fost găsită şi o bombă artizanală în stadion, scrie realitatea.net.

Poliţia le cere oamenilor să stea în case.

Meciul amical de fotbal dintre Germania si Olanda ce urma să se desfasoare la Hanovra a fost anulat, marti seara, din „motive de securitate”. 

Arena sportivă HDI din Hanovra a fost evacuată marţi seară, după găsirea unui colet suspect. Potrivit unor surse, meciul amical Germania – Olanda a fost anulat după primirea unui mesaj care semnala prezenţa unui dispozitiv exploziv.

Cancelarul Angela Merkel şi vicecancelarul Sigmar Gabriel au fost evacuaţi în siguranţă de pe stadion.

Potrivit presei germane, tot la Hanovra a fost evacuată şi sala de concerte Tui-Arena, anunță Mediafax.

Aproximativ 800 de poliţişti fuseseră mobilizaţi la amicalul Germania-Olanda, deşi în mod normal sunt prezenţi 200 de agenţi.

Echipa Germaniei se afla în Franţa vineri, când au avut loc atacurile teroriste de la Paris. Naţionala germană a disputat un meci amical cu selecţionata franceză pe Stade de France, în timpul jocului auzindu-se explozii din exteriorul arenei, ceea ce a dus la evacuarea preşedintelui Francois Hollande, care era prezent în tribună. La finalul partidei, spectatorii s-au strâns pe teren, fiind evacuaţi treptat. Naţionala Germaniei a petrecut noaptea la stadion, în vestiare. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button