ALERTĂ | Întârzieri la metrou: trenurile vor circula la intervale de 10-15 minute. Programul actualizat pe magistrale

14 iul. 2022
3165 Afișari
ALERTĂ | Întârzieri la metrou: trenurile vor circula la intervale de 10-15 minute. Programul actualizat pe magistrale

Metrourile din București vor avea întârzieri deoarece unele dintre garnituri vor fi retrase din circulație, a anunțat Metrorex. O parte din trenuri vor fi scoase din circulație întrucât Alstom, firma care se ocupă de mentenanță, va opri progresiv serviciile din cauza datoriilor, precizează Metrorex.

“Flota Metrorex are în exploatare 82 de trenuri. În conformitate cu normativele existente, acestor rame li se efectuează toate reviziile și reparațiile planificate prevăzute în planul de mentenanță întocmit de fabricantul trenului. Alstom Transport SA, prestatorul de servicii de mentenanță și salubritate cu care Metrorex are un contract în vigoare, își reduce activitatea la metrou.

Suspendarea progresivă a serviciilor de mentenanță efectuată de către Alstom Transport SA, pentru o parte din trenurile de metrou, determină retragerea acestora din circulație, la momentul în care vor ajunge la o scadență a reviziilor (la limita de kilometrii sau interval de timp)”, a transmis Metrorex, într-un comunicat.

Metrorex: Trenurile vor veni la 10-15 minute

Intervalele de circulație pe magistrale se vor mări proporțional cu numărul de trenuri care vor fi oprite din cauza neefectuarii reviziilor, astfel încât trenurile vor veni la 10 minute, au precizat reprezentanții Metrorex.

De asemenea, pe Magistrala 5 Eroilor – Râul Doamnei se ajunge la un interval de 15 minute.

Intervalele la acest moment sunt apropiate de grafic, au precizat reprezentanții Metrorex:

M1+M3  – 9-10 minute
M2 – 4 minute
M4 -10 minute
M5 – 15 minute

Metrorex menționează că face demersuri pentru rezolvarea situației prin efectuarea de plăți, informarea prestatorului asupra tuturor acțiunilor întreprise, inclusiv demersurile pentru obținerea de fonduri pentru achitarea obligațiilor de plată la rectificarea bugetară.

În acest context, Metrorex a solicitat Alstom, să nu ia decizii care să afecteze călătorii.

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies