ALERTĂ | Incendiu puternic, la doi pași de București. Arde un depozit din Voluntari

13 oct. 2022
1578 Afișari
ALERTĂ | Incendiu puternic, la doi pași de București. Arde un depozit din Voluntari
ALERTĂ | Incendiu puternic la doi pași de București. Arde un depozit din Voluntari / Sursă foto: Captură Youtube

Un incendiu puternic a izbucnit astăzi, 13 octombrie 2022, lângă București, mai precis la un depozit din  Voluntari. Flăcările s-au extins pe o suprafață de circa 5.000 de mp. Din interiorul acestuia au putut fi auzite mai multe explozii.

Incendiu puternic la un depozit din Voluntari

Mai multe echipaje ale ISU s-au dus de urgență la locul unde a izbucnit incendiul, conform Antena 3. Pompierii acționează în aceste momente pentru a stinge flăcările de la depozitul din Voluntari.

Persoanele aflate în zonă au spus că din interior se aud explozii una după alta. La acest moment 20 de autospeciale de stingere și trei autoscări de află la fața locului.

Conform primelor estimări, suprafața afectată de acest incendiu este de aproximativ 5.000 de mp. Flăcările se manifestă atât în interiorul depozitului, cât și în exteriorul acestuia.

Un corp de clădire este deja parțial prăbușit din cauza flăcărilor foarte mari, iar echipele noastre de intervenție intervin pe două laturi ale acestor clădiri pentru localizare a incendiului, oprirea propagării și pentru stingere.

Sunt clădiri pe structură ușoară care l-a temperaturi foarte ridicate, cedează. În acest moment nu avem informații cu privire la existența unor persoane rănite. Echipele de salvatori acționează cu prioritate, de la distanță, pentru că se aud explozii succesive de peste 15 minute ale recipientelor care presupune că sunt recipiente sub presiune existente în interior.

Nu știm însă cu exactitate natura materialelor existente în interior și acționăm cu prioritate, dar în mod defensiv, de la distanță, pentru că este un real pericol și pentru echipele de salvatori.

Este o zonă preponderent cu spații pentru depozitare, nu sunt locuințe, însă sub influența vântului, această coloană intensă de fum se poate deplasa și către zonele locuite, a declarat purtătorul de cuvânt ISU București- Ilfov, Daniel Vasile.

În depozit se află mai mulți paleți de marfă.

Incendiu lângă București, la un depozit din Voluntari
Sursa foto: screenshot A3
Incendiu lângă București, la un depozit din Voluntari
Sursa foto: screenshot A3

Mesaj RO-ALERT

Persoanele aflate în zona incendiului au fost avertizate prin intermediul unui mesaj RO-Alert. Oamenii sunt sfătuiți să părăsească zona și să lase căi de acces pentru autospecialele de stingere.

Iată mesajul transmis de autorități:

INCEDIU major cu degajări mari de fum produs la COMPLEX SMART FLORA – zona VOLUNTARI.

Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru forțele de intervenție.

Respectați recomandările dispuse de autorități.

Unele persoane susțin că mirosul de fum poate fi simțit până la reprezentanța Porsche Pipera. Acesta se află la 8 km distanță de locul incendiului.

Știre în curs de actualizare.

Cookies