Incendiu pe Șoseaua Nordului din București. Clotilde Armand s-a deplasat la fața locului: „Victimele suntem noi, cetățenii” | UPDATE

11 oct. 2022
1974 Afișari
Incendiu pe Șoseaua Nordului din București. Clotilde Armand s-a deplasat la fața locului: „Victimele suntem noi, cetățenii” | UPDATE
ALERTĂ | Incendiu în Sectorul 1 din București. Un penthouse de 80 de metri pătrați a fost cuprins de flăcări. Imagine simbol: Facebook/ ISU Bucuresti-Ilfov

Un incendiu puternic a izbucnit marți seară pe Șoseaua Nordului din București. Un penthouse de 80 de metri pătrați a fost cuprins de flăcări. La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii.

UPDATE: Incendiul a fost localizat, iar în jurul orei 21:00 pompierii au reușit să-l lichideze și au intrat în bloc pentru verificări. În total, în misiune au fost implicate 20 de autospeciale de stingere, 4 autoscări, 1 autospecială de descarcerare, 1 echipaj SMURD.

Clotilde Armand: Am ajuns la locul incendiului din Soșeaua Nordului

UPDATE, ora 20:38: Primarul Sectorului 1 a ajuns la fața locului.

„Am ajuns la locul incendiului din Soșeaua Nordului nr. 96. Persoanele care sunt afectate sunt rugate să sune la numărul Poliției Locale Sector 1- 021.9540 iar Primăria Sectorului 1 le va asigura cazarea și hrana până când se vor putea întoarce la locuințele lor.

Hidranții nu funcționează iar mașinile de pompieri nu pot fi alimentate cu apă. Am transmis operatorului de salubritate să alimenteze cu autospecialele lor mașinile pompierilor. Străzile sunt înguste,imobilele sunt înghesuite, exemplu clasic de încălcare a legii urbanismului. Victimele suntem noi, cetățenii. Cei care au emis autorizațiile de construcție în acest caz trebuie să plătească pentru toate aceste nereguli. Vom face verificări cine a emis aceste autorizații și vom informa opinia publică.

Echipajele Poliției Locale au ajuns la incendiu imediat ce au fost sesizate, au fluidizat circulația și au asigurat suport pompierilor. În acest moment, echipejele Poliției Locale Sector 1 acționează în afara perimetrului deoarece la fața loculului sunt foarte multe echipaje IGSU -Pompieri /SMURD și ale Polișiei Române. Lucrătorii din cadrul IGSU ne-au comunicat faptul că nu sunt victime”, a transmis Clotilde Armand pe Facebook.

UPDATE, ora 19:57: Acționează 11 autospeciale de stingere. Este afectată o suprafață de aproximativ 600 mp.

Incendiu puternic pe Șoseaua Nordului din București

Incendiu în Sectorul 1 din București, marți seară, 11 octombrie. Acoperișul unui penthouse de pe Șoseaua Nordului a luat foc.

Pompierii s-au deplasat la fața locului și intervin de urgență cu 8 autospeciale de stingere și 3 autoscări, o autospecială de descarcerare și 1 echipaj SMURD.

Din primele informații nu există persoane rănite.

Acest penthouse face parte dintr-un fost hotel, transformat în bloc de locuințe. Mai exact, fostul hotel Persepolis, potrivit antena3.ro.

Pompierii au oprit alimentarea cu energie electrică în blocul afectat de incendiu.

Intervenția pompierilor este una dificilă din cauza mașinilor parcate în zonă.

Un penthouse de 80 de metri pătrați, cuprins de flăcări

Sursa video: B365.ro

Există pericol de propagare. Misiunea pompierilor este în desfășurare.

„Este o ardere foarte intensă. Există și posibilități de propagare a incendiului la un alt imobil de locuit, aflat în imediata vecinătate, tot la partea superioară. Este posibil ca numărul de resurse să crească.

În acest bloc au fost luate măsuri pentru stingerea incendiului, dar și pentru evacuarea persoanelor de la parter către partea superioară. În funcție de modul de manifestare al incendiului, se pot lua măsuri și pentru evacuarea preventivă a locatarilor din imobilul expus acestui risc”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU B-IF, Daniel Vasile, pentru sursa citată.

Hidranții care sunt pe stradă nu sunt funcționali. Pompierii nu au găsit alte surse de alimentare cu apă.

Cookies