ALERTĂ | Incendiu la un centru de colectare din Chitila. Sunt degajări mari de fum

04 nov. 2022
319 Afișari
ALERTĂ | Incendiu la un centru de colectare din Chitila. Sunt degajări mari de fum
ALERTĂ | Incendiu la un centru de colectare din Chitila. Sursa foto: Facebook/ Ministerul Mediului - România

Un incendiu a izbucnit în urmă cu puțin timp la un centru de colectare din Chitila, la doi pași de București. Pompierii au fost alertați. În locul respectiv ar arde mai multe deșeuri.

UPDATE, 12:41: Ministerul Mediului transmite că la fața locului se află Comisarii de la Garda Naţională de Mediu. Potrivit primelor informații, ard 35-40 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (în special aparate frigorifice) decontaminate, care urmau să intre în procesul de reciclare.

„Situația este monitorizata în continuare, iar după stingerea incendiului comisarii GNM vor evalua pagubele de mediu produse.

Conform informațiilor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie RA, în zona respectivă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15 km/h, din sector predominant estic, nord-estic, astfel încât evoluția norului de fum va fi de dispersie și de deplasare lentă către vest, sud-vest.

Agenția pentru Protecția Mediului București monitorizează evoluția calității aerului din zonă prin intermediul celor două stații de monitorizare amplasate în proximitate: B9 – Bucureștii Noi și B10 – Chiajna”, transmit reprezentanții Ministerului Mediului pe Facebook.

UPDATE, ora 12:28: Pompierii acționează pentru stingere și limitarea propagării incendiului.

UPDATE, ora 12:05: Au fost suplimentate forțele de intervenție: 9 autospeciale de stingere și 6 autocisterne.

UPDATE, 12:01: Garda de Mediu a trimis un laborator mobil la fața locului pentru a verifica gradul de poluare.

UPDATE, 11:53: Autoritățile au emis avertizări Ro-Alert – alertă extremă. Oamenii sunt sfătuiți să ocolească sau să evite zona.

„INCENDIU major cu degajări mari de fum produs la REMAT Holding – zona Chitila. Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru forțele de intervenție. Respectați recomandările dispuse de autorități”.

ALERTĂ | Incendiu la un centru de colectare din Chitila

Un incendiu a izbucnit vineri, 4 noiembrie 2022, la un centru de colectare și reciclare deșeuri din Chitila. Sunt degajări foarte mari de fum.

Coloana de fum se poate observa din mai multe zone: Floreasca, Pipera, Crângași, Dudu, Roșu.

Incendiu-chitila
Fum gros în urma incendiului de la un centru de colectare din Chitila | sursa foto: screenshot A3-CNN

La fața locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 4 autocisterne, dar și echipaje SMURD, descarcerare și o autoscară.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, a declarat pentru Antena3 CNN că, pompierii intervin în aceste momente pentru localizarea și stingerea incendiului. Din primele informații, nu sunt persoane rănite.

Totodată, purtătorul de cuvânt al ISU B-IF a transmis că 1.000 mp sunt afectați de incendiu.

ISU a emis avertizări Ro-Alert.

Un incendiu, tot la un centru Remat din Chitila, a izbucnit și în data de 19 septembrie 2022.

Cookies