ALERTĂ | Incendiu la Cercul Militar din București; un bărbat a ajuns la spital

28 oct. 2022
5383 Afișari
ALERTĂ | Incendiu la Cercul Militar din București; un bărbat a ajuns la spital
Incendiu la Cercul Militar din București; un bărbat a ajuns la spital | Fotio simbol. Sursa foto: ISU București-Ilfov

Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, la Cercul Militar din București. Au luat foc mai multe piese de mobilier dintr-o încăpere a instituției, anunță ISU București-Ilfov.

Focul  s-a aprins într-o încăpere și s-a extins pe aproximativ 15 mp. În urma incendiului de la Cercul Militar, un bărbat a suferit arsuri la nivelul picioarelor și a fost transportat la spital, scrie Libertatea.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov mai anunță că mai multe echipaje de pompieri au intervenit și au stins, în cele din urmă, focul.

Cercul Militar Național, clădire emblematică din București

Palatul Cercul Militar Național clădirea din București care găzduiește instituția centrală de cultură a Armatei române, al cărei rol este  cultural-educativ, artistic, recreativ-distractiv, dar și de imagine, reprezentare și protocol.

Lucrările pentru construcția Palatului Cercului Militar Național au început în anul 1911, pe un teren cedat în acest scop de către Ministerul Domeniilor încă din anul 1898.

Proiectantul principal al monumentalului Palat al Cercului Militar Național a fost arhitectul Dimitrie Maimarolu, care a colaborat cu Victor Ștefănescu și Ernest Doneaud.

Unele din decorațiunile interioare și exterioare la noua construcție a Cercului Militar, inclusiv cei doi mari vulturi plasați spre a fi protectori ai panoului cu firma instituției, au fost realizate de sculptorul Ion Schmidt Faur.

Banii pentru construirea Cercului Militar au venit  din donații, subscripții și cotizații ale ofițerilor (circa 80%) și din subvenții de stat și împrumuturi rambursabile.

Palatul Cercului Militar Național a fost ridicat pe locul fostei Mănăstiri Sărindar, pe un teren mlăștinos

 

Cookies