BREAKING | Incendiu de vegetație pe A2, la kilometrul 35, sens spre București. Centrul InfoTrafic: Trafic deviat prin Fundulea din cauza degajărilor mari de fum

24 iun. 2024
3250 afișări
BREAKING | Incendiu de vegetație pe A2, la kilometrul 35, sens spre București. Centrul InfoTrafic: Trafic deviat prin Fundulea din cauza degajărilor mari de fum
BREAKING | Incendiu de vegetație pe A2, la kilometrul 35, sens spre București. Centrul InfoTrafic: Trafic deviat prin Fundulea din cauza degajărilor mari de fum | Sursa foto: A2 - Autostrada Soarelui - Facebook

Un incendiu de vegetație a izbucnit cu puțin timp în urma Autostrada Soarelui (A2), pe sensul de mers spre București. Acesta se manifestă cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să circule prudent în zona respectivă.

UPDATE ora 18:50:

CFR Călători a anunțat că circulația feroviară între stațiile Sărulești – Fundulea – Brănești (de pe secția Lehliu – București Nord), pe o distanță aproximativ de 14 km, a fost întreruptă temporar în urma incendiului de vegetație.

În acest moment, următoarele trenuri sunt oprite în stații sau pe linia curentă:

  • IR 581,
  • IR 1588,
  • IR 11086,
  • 11682,
  • 8010,
  • 11506.

În zona incendiului sunt prezenta mai multe echipaje de intervenție, printre care și pompierii militari, care încearcă să stingă flăcările. CFR Călători a transmis:

Drept urmare, circulația trenurilor CFR Călători va fi afectată, înregistrându-se întârzieri. În zona afectată sunt prezenți și pompierii militari care participă la stingerea incendiului. Circulația în zona afectată, se desfășoară, în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

UPDATE ora 18:00:

Polițiștii le-au transmis șoferilor că din pricina vizibilității reduse cauzate de incendiu de vegetație, circulația a fost oprită în ambele sensuri de mers, traficul fiind deviat, după cum urmează:

  • Spre București – traficul este deviat de la kilometrul 35, prin orașul Fundulea,
  • Spre Constanța – traficul este deviat de la kilometru 23, prin localitatea Brănești.

Iată informațiile oferite de Centrul InfoTrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române:

Un incendiu de vegetație se manifestă în proximitatea autostrăzii A2 București – Constanța, la kilometrul 34, în zona localității Fundulea, județul Călărași. Din acest motiv, vizibilitatea este redusă, astfel că traficul rutier este oprit pe sensul către Capitală, fiind deviat pe la km. 35, prin orașul Fundulea. De asemenea, circulația este oprită și pe sensul către litoral, fiind deviată pe la km.23, prin localitatea Brănești.

De asemenea, tot din pricina acestui incendiu de vegetație din apropierea A2, a fost întreruptă și circulația feroviară pe magistrala 800 București – Constanța.

Nu a fost oferită încă o estimare în ceea ce privește reluare traficului în condiții normale.

Incendiu de vegetație pe A2, la kilometru 35

Un membru al grupului de Facebook „A2 – Autostrada Soarelui” le-a transmis celorlalți participanți la trafic că, la kilometru 35 al autostrăzii, a izbucnit un incendiu de vegetație. Acesta are loc pe sensul de mers dinspre Constanța spre București, sens pe care se circulă extrem de greu la acest moment.

De asemenea, șoferul a transmis că incendiul se manifestă cu degajări mari de fum. Astfel că, vizibilitatea în zona respectivă a fost redusă semnificativ. În acest context, șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență, pentru na evita producerea de accidente.

Iată mesajul transmis pe rețelele de socializare:

Kilometru 35 – incendiu de vegetație, vizibilitate 0. Sens Constanța-București.

La acest moment, conform aplicației mobile de tip GPS, Waze, traficul se desfășoară cu dificultate la kilometrul 35 al A2. Iată harta:

Situația traficului la km 35 de pe A2, în orașul Fundulea din județul Călărași | Sursa foto: Captură ecran Waze
Situația traficului la km 35 de pe A2, în orașul Fundulea din județul Călărași | Sursa foto: Captură ecran Waze

Numărul mare de persoane care se întorc astăzi de pe litoral a făcut ca traficul să fie infernal pe sensul de mers către Capitală. Astfel că, cei care se revin acasă după minivacanța de Rusalii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies