ALERTĂ | Încă un tramvai s-a stricat pe traseu. STB: Liniile 1, 7 și 10, blocate dimineață în zona Șoseaua Giurgiului/Strada Șura Mare

22 aug. 2023
2798 Afișari
ALERTĂ | Încă un tramvai s-a stricat pe traseu. STB: Liniile 1, 7 și 10, blocate dimineață în zona Șoseaua Giurgiului/Strada Șura Mare
ALERTĂ | Încă un tramvai s-a stricat pe traseu. STB: Liniile 1, 7 și 10, blocate dimineață in zona Șoseaua Giurgiului/Strada Șura Mare

Un tramvai s-a strigat pe traseu în această dimineață, iar 3 linii STB au fost blocate n această dimineață, anunță Societatea de Transport București pe contul său de Twitter:

Liniile 1, 7 și 10 – blocate in zona Soseaua Giurgiului/Str. Șura Mare, pe sensul spre Șura Mare. Cauza: defecțiune tramvai.

Anunțul defecțiunii a fost făcut de STB la ora 07:55.

15 minute mai târziu, Societatea de Transport București a comunicat că liniile de 1, 7 și 10 s-au deblocat.

Tramvaie vechi în flota STB

Defecțiunile tramvaielor pe traseu sunt ceva obișnuit în transportul public din București. Se întâmplă aproape zilnic, iar principala problemă este starea extrem de proastă a multora dintre aceste mijloace de transport în comun.

În flota STB sunt acum 521 de tramvaie, (cu tot cu cele utilitare), iar aproape 70% au durata de exploatare depășită.

Recent, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, declara că municipalitatea are de gând să modernizeze transportul public în comun și vrea să cumpere alte 250 de tramvaie noi pentru București.

Nicușor Dan s-a întâlnit, în această vară, cu reprezentanți ai  Băncii Mondiale, să discute despre posibilitatea unui împrumut în valoare estimată de 836,5 milioane euro.

Starea proastă a șinelor, o altă problemă a transportului cu tramvaiul în București

În acest moment, în București sunt aproximativ zeci de kilometri de șină de tramvai cu probleme mari și foarte mari. pe Bulevardul Basarabia e un coșmar. Acolo, sunt porțiuni mari de cale ferată urbană distrusă aproape în întregime. Vatmanii încetinesc și străbat cu viteza melcului acele bucăți de drum periculoase, vagoanele tremură în asemenea hal că par în iminența dezintegrării.

În primăvară, Nicușor Dan anunța că se vor reabilita 50 de kilometri de șină de tramvai și că prioritare sunt zonele din. oraș cu artere intens circulate:

Proiectul reabilitării șinelor de tramvai este cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de Primăria Capitalei, în valoare totală de aproximativ 1,9 miliarde de lei.

Și achiziția de noi tramvaie mai anunța recent primarul general. Până atunci, dacă nu zilnic, cel puțin o dată la două zile se mai strică un tramvai pe traseu.

 

 

 

Cookies