Alertă în spitalele din Capitală:Bacteria rezistentă la antibiotice a îmbolnăvit peste 460 de oameni

de:
22 mai 2014
1 Afișari
Alertă în spitalele din Capitală:Bacteria rezistentă la antibiotice a îmbolnăvit peste 460 de oameni

In spitale s-a dat alerta pentru Clostridium Difficile, o bacterie rezistenta la antibiotic. Inceputul de an este ingrijorator. In numai 4 luni, in unitatile sanitare din Bucuresti, s-au inregistat tot atatea cazuri cat intr-un an intreg – 462 de pacienti s-au infectat cu bacteria Clostridium.

Intre cei infectati este si o doamna care la 3 saptamani dupa ce a nascut a fost operata din cauza unor complicatii. Ulterior, a depistat printr-o analiza ca e infectata cu aceasta bacterie periculoasa. “Din cauza problemei, am fost nevoita sa intrerup alaptarea. Mi-au spus ca este o infectie extrem de frecventa in ultimul timp, in Bucuresti”, spune pacienta infectata, citata de stirileprotv.ro

Bacteria e cu atat mai periculoasa cu cat, in ultimii 3 ani, a facut zeci de victime. Familia marelui fotbalist Lica Numweiler sustine ca acesta s-a stins, anul trecut, din cauza unei infectii cu Clostridium.

Cei predispusi la infectie sunt batranii internati pe termen lung sau cei care urmeaza tratamente indelungate cu antibiotice. La spitalul din Barlad, de exemplu, jumatate din pacientii contaminati cu Clostridium au intre 60 si 85 de ani.

Printre cei care au luat germenele se afla si o asistenta. Infectiile se transmit de la un pacient la altul prin contactul direct cu lenjeria, mobilierul si clantele usilor din spital. Tocmai de aceea igiena si dezinfectiile frecvente cu clor sunt vitale.

Alertat de extinderea infectiei, Ministerul Sanatatii a cerut managerilor de spitale din Bucuresti si Vaslui sa ia masuri.

Cookies