ALERTĂ în Capitală. Primele două cazuri de infectare cu tulpina braziliană din România au fost depistate în București

08 mart. 2021
219 Afișari
ALERTĂ în Capitală. Primele două cazuri de infectare cu tulpina braziliană din România au fost depistate în București

Primele două cazuri de infectare cu tulpina braziliană din România au fost depistate în București, conform unui anunț de ultimă oră făcut de INSP.

Autoritățile din România anunță primele două cazuri de infectare cu tulpina braziliană. Ambele persoane depistate pozitiv cu cea mai periculoasă mutație a virusului Sars-Cov-2 sunt din Capitală.

 

 „Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile  a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, anunță luni seara INSP.

Unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. Sursa nu poate fi precizată.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente și care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

Primele cazuri cu tulpina braziliană. Ancheta e în desfășurare

Ancheta epidemiologică pentru cele 2 cazuri este în desfășurare.

În urmă cu trei zile, au fost confirmate și primele cazuri de infectare cu tulpina africană, depistate pe teritoriul României.

CITEȘTE ȘI: Liana Alexandru: Cum am descoperit că am COVID, tulpina sud-africană. Și încurcături înnebunitoare la DSP București

Cookies