ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Alertă în București. Capitala are 80 dintre cele 136 de infectări la nivel național cu noua tulpină britanică

Ministerul Sănătăţii a anunţăt că în București au fost depistate 80 de infectări cu noua tulpină britanică a virusului Sars-Cov-2, mai mult de jumătate din cele descoperite în întreaga  țară.

Din totalul de 136 de infectări cu noua tulpină din Marea Britanie raportate în România, mai mult de jumătate, mai precis 80, sunt cazuri din București.

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că a fost informat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) că în România, au fost confirmate, până în prezent, 136 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7.

Cazurile confirmate provin din Bucureşti (80 de cazuri), judeţul Timiş (11 cazuri), judeţul Cluj (9 cazuri), judeţul Ilfov (5 cazuri), judeţul Suceava (5 cazuri), judeţul Botoşani (4 cazuri), judeţul Vâlcea (4 cazuri), judeţul Galaţi (2 cazuri), judeţul Caraş-Severin (2 cazuri), judeţul Argeş (2 cazuri), judeţul Gorj (2 cazuri) şi din judeţele Giurgiu, Constanţa, Mureş, Covasna, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila şi Bihor (câte 1 caz).

Cazurile confirmate provin dintr-un total de 499 de secvenţieri care au fost raportate, până în prezent, Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 712 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. În București au fost înregistrate 402 de noi cazuri de coronavirus.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button