Alertă în București. Avarie uriașă la conductele de apă ce alimentează spitalele Fundeni și C.C. Iliescu: Situația a fost remediată UPDATE

02 iul. 2021
204 Afișari
Alertă în București. Avarie uriașă la conductele de apă ce alimentează spitalele Fundeni și C.C. Iliescu: Situația a fost remediată UPDATE

Alertă în Capitală, după ce o avarie uriașă survenită azi dimineață la conductele de apă ce alimentează spitalele Fundeni și C.C. Iliescu a blocat total cele două instituții spitalicești. În prezent, operațiile au fost amânate iar situația este una extrem de gravă. Apa Nova lucrează pentru remedierea situației. Ministerul Sănătății a venit cu o informare.

UPDATE:  Update situație avarie Institutul Clinic Fundeni:

Ministerul Sănătății a fost informat de către conducerea Institutului Clinic Fundeni că, la orele 15.00, au fost încheiate lucrările de reparații la tevile avariate. Clădirile sunt alimentate din nou cu apă.

Știre inițială

Situația este una complicată, alimentarea cu apă a fost oprită încă de dimineață, iar toate operațiile au fost amânate. Mai mult, Institutul de boli cardiovasculare a fost obligat să redirecționeze urgențele către alte spitale din țară.

Ce s-a întâmplat de fapt

Șerban Bubenek, purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, spune, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că atât unitatea pe care o reprezintă, cât și Institutul Fundeni au alertat deja Ministerul Sănătății despre avaria survenită azi-noapte care a blocat total practica medicală.

”Situația a apărut de dimineață foarte devreme. Am discutat personal cu ministrul Sănătății, care a făcut toate demersurile pentru rezolvarea problemei. E o avarie foarte mare, e vorba de conducte de aproape 20 m, care s-au desprins. Infrastructura de sănătate veche de 60 de ani ne face probleme”, spune Bubenek.

Urgențele medicale, redirecționate către alte spitale din Bucureștiși din țară

”Niște conducte foarte groase s-au desprins în subteran. Infrastructura veche de 60 de ani ne face probleme. Ministerul Sănătății a făcut toate demersurile ce ar putea fi făcute. În prezent, cei de la compania de apă sunt aici. Azi aveam șapte pacienți care trebuiau operați, dar operațiile vor fi amânate. Din fericire, până acum nu am avut urgențe”, a mai spus managerul spitalului.

Reacția Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a transmis ulterior o serie de informații cu privire la ce s-a întâmplat. Se pare că totul a avut loc vineri noapte, în jurul orei 1.00, atunci când s-a înregistrat o avarie la conductele de apă din cadrul Institutului Clinic Fundeni. Acesta alimenta de asemenea și Institutului pentru Boli Cardiovasculare „CC Iliescu”, se arată într-un comunicat.

La această oră au fost luate măsurile necesare pentru remedierea avariei, iar echipe tehnice ale Companiei Apa Nova București lucrează în prezent în subsolul institutului la remedierea avarieri care a blocat activitatea spitalului.

Ședință de urgență la Fundeni

Totodată, în jurul orei 9.00 dimineața s-a întrunit în sedință de urgență Consiliul de Administrație al Institutului Clinic Fundeni în cadrul căreia a fost aprobată demararea procedurilor de achiziție în regim de urgență a necesarului pentru lucrările de reparație, se maia rată în informarea MS.

Cookies