ALERTĂ | Hărțuitorul sexual care ataca și fugea cu STB. Agresa femei pe stradă, pe care le atingea în zone intime, după care urca în primul mijloc de transport care apărea

21 sept. 2023
668 Afișari
ALERTĂ | Hărțuitorul sexual care ataca și fugea cu STB. Agresa femei pe stradă, pe care le atingea în zone intime, după care urca în primul mijloc de transport care apărea
ALERTĂ | Hărțuitorul sexual care ataca și fugea cu STB. Agresa femei pe stradă, pe care le atingea în zone intime, după care urca în primul mijloc de transport care apărea. Sursa foto: captură video Jandarmeria București/ Știrile ProTV

Jandarmeria București anunță că a prins hărțuitorul sexual care ataca și fugea cu STB. Individul a fost prins în flagrant, joi dimineață, 21 septembrie, în stația de tramvai din zona Mihail Sebastian, Sectorul 5.

Bărbatul a fost urmărit de jandarmi și în tramvai, continuând să aibă același comportament, astfel că jandarmii l-au reținut și legitimat.

Acesta atingea femeile în zonele intime și încerca să dispară urcând în mijloacele de transport în comun STB.

Hărțuitorul sexual care ataca și fugea cu STB

În această dimineață, într-o stație de tramvai din zona Mihail Sebastian, jandarmii s-au confruntat cu o situație de mare impact asupra siguranței publice: un bărbat atingea femeile în zonele intime și încerca să dispară urcând în mijloacele de transport, transmite Jandarmeria București, potrivit Agerpres.

Jandarmii l-au urmărit pe individ pentru a-l prinde în flagrant, iar oamenii legii au văzut că avea același comportament și în tramvai. Astfel că hărțuitorul sexual care ataca și fugea cu STB a fost reținut de oamenii legii și legitimat.

În timpul în care jandarmii îl legitimau pe bărbat, la ei a venit și un lucrător al Societății de Transport București care a confirmat că individul nu este la prima abatere. Bărbatul a mai fost surprins având același comportament față de femei.

În acest context, au fost întocmite actele necesare sesizării organelor de urmărire penală, iar bărbatul a fost predat polițiștilor, în vederea continuării cercetărilor, a conchis Jandarmeria București.

Hărțuirea stradală

Pentru că este un fenomen tot mai întâlnit, Centrul Filia face câteva recomandări persoanelor care sunt hărțuite stradal, astfel încât să fie evitat un posibil pericol.

Ce este hărțuirea stradală:

  • strigarea, fluieratul, claxonatul;
  • contact fizic fără permisiune;
  • comentariile verbale intruzive despre aspectul sau îmbrăcămintea unei persoane;
  • fotografierea unei persoane fără consimțământ;
  • masturbarea în public;
  • expunerea la părți din corp fără consimțământ.

Iată ce recomandă Centrul Filia:

  • Asigură-te că ești într-un spațiu sigur. Dacă simți că ești urmărit/ă, du-te într-un loc luminat, cu oameni, precum o cafenea, un restaurant.
  • Apelează la o autoritate. Dacă este posibil, raportează cazul la poliție sau la o autoritate. Pentru a te asigura că plângerea ta este luată în serios, cere un număr de înregistrare.
  • Dacă sunt și alte persoane prezente, solicită sprijinul lor. Un posibil martor te va ajuta și din punct de vedere legal.

Pe același subiect: Hărțuitorul din Parcul Politehnicii, un bărbat care pândește tinere, le urmărește, le aleargă, uneori atacă în mijlocul zilei. Experiențele oribile ale unor fete din București

Cookies