ALERTĂ | Gata, fără parcări gratis în centrul Bucureștiului. Iar mașinile lăsate pe trotuare vor avea roțile blocate sau vor fi ridicate, iar șoferii vor fi amendați

06 iul. 2022
7390 afișări
ALERTĂ | Gata, fără parcări gratis în centrul Bucureștiului. Iar mașinile lăsate pe trotuare vor avea roțile blocate sau vor fi ridicate, iar șoferii vor fi amendați
ALERTĂ | Gata, fără parcări gratis în centrul Bucureștiului. Iar mașinile lăsate pe trotuare vor avea roțile blocate sau vor fi ridicate, iar șoferii vor fi amendați | Foto: Pexels

Este, practic, oficial: din luna august, în București, șoferii nu vor mai putea parca gratis pe locurile amenajate în centrul orașului sau pe trotuar. Este anunțul pe care îl face viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, într-un interviu acordat Hotnews.

Viceprimar: Serviciul de parcare din București va fi digitalizat

Primăria Capitalei și-a  propus ca, în următoarele luni, să marchezi toate locurile de parcare din interiorul inelului median de circulație din București – mai exact, “centrul lărgit” al orașului. După ce vor fi toate marcate, locurile de parcare de aici vor fi, și ele, cu plată. Cine nu plătește parcarea va fi sancționat cu o suprataxă, i se va bloca roata sau i se va pune un blocator de parbriz. 

ALERTĂ | Gata, fără parcări gratis în centrul Bucureștiului. Iar mașinile lăsate pe trotuare vor avea roțile blocate sau vor fi ridicate, iar șoferii vor fi amendați
Inelul median al Capitalei

Stelian Bujduveanu mai spune că, în paralel, serviciul municipal de parcare va fi digitalizat, că la toamnă se vor monta parcometre și bariere automate și, astfel, taxatorii vor dispărea:

Vorbim pentru prima dată de investiții în digitalizarea parcărilor de pe domeniul public, de implementarea unor sisteme rapide de încasare a taxei de parcare și de implementarea în anumite zone a barierelor cu camere de filmat, care permit accesul și ieșirea din parcare rapid și eficient. (…) Parcările publice sunt goale fiindcă lumea parchează pe trotuar gratis

„Parcările publice sunt goale fiindcă toți parchează pe trotuar”

În prezent, Primăria Capitalei administrează  aproximativ 13.000 de locuri de parcare, iar ținta este de 30.000 de locuri în zona centrală. În centru, nu se va mai putea gratis din August, spune viceprimarul:

Nu se mai poate parca gratis pe locurile amenajate de astăzi, nu s-a putut parca gratis nici până acum, dar era mult mai lejeră abordarea angajaților Primăriei Capitalei care se ocupau de acest serviciu. Începând de luna aceasta, ne vom ocupa de informarea cetățenilor, o campanie de informare agresivă, ca să nu intrăm abrupt, poate unii nu au știut că acolo este parcare publică, poate nu au fost atenți la semne. Din august nu vom mai permite nimănui să ocupe domeniul public fără să achite și nu vom mai permite să parcheze neregulamentar, fiindcă parcările publice sunt goale fiindcă lumea parchează pe trotuar.

Parcometre și bariere automate până la toamnă

Mașinile vor fi date jos de pe trotuare cu ajutorul Poliției Locale și al Poliției Rutiere. În final, mai spune viceprimarul, dacă vrei să parchezi pe domeniul public din București, e firesc să plătești:

Noi acum avizăm locuri de parcare pe toate străzile din inelul central. Am început din zona centrală, iar la final nu va mai exista niciun loc unde să se poată parca gratuit. La acel moment vom ști exact câte locuri de parcare avem și știm câte mașini pot parca în inelul central, pe domeniul public.

 Așadar, din august, fără parcări publice în centrul Capitalei (în interiorul inelului central), apoi urmează zona delimitată de inelul median. Iar parcometrele și barierele automate pentru parcări vor fi instalate, speră viceprimarul Bujduveanu, până la toamnă.

Cât despre tarifele, acestea vor fi diferențiate, iar cel din centru, de 10 lei/oră, are toate șansele să rămână la acest nivel. 

 

Cookies