Alertă de fraudă la vot în București. Buletine de vot gata ștampilate, la Secția de votare 190 din S2. USR cere suspendarea votului acolo

09 iun. 2024
516 afișări
Alertă de fraudă la vot în București. Buletine de vot gata ștampilate, la Secția de votare 190 din S2. USR cere suspendarea votului acolo
Alertă de fraudă la vot în București. Buletine de vot gata ștampilate, la Secția de votare 190 din S2. USR cere suspendarea votului acolo | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Polițiștii din București au descoperit mai multe buletine de vot deja stampilate la o secție de votare aflată în Sectorul 2 al Capitalei. În acest context, USR a cerut, printr-un comunicat de presă, închiderea respectivei secții.

Buletine de vot gata ștampilate, în Sectorul 2

Direcție Generală de Poliție a Municipiului București a anunțat printr-un comunicat de presă, că în cadrul Secției de votare 190 (aflată în Sectorul 2 al Capitalei) au fost descoperite mai multe buletine de vot gata să fie puse în urne.

Mai precis, acestea erau deja stampilate. Sesizarea a fost făcută de către un candidat la alegerile Consiliului General. Odată ajunși la respectiva secție de votare, agenții din cadrul Secției 7 de Poliție au confirmat faptul că existau buletine deja stampilate.

Conform unor surse ale G4Media.ro, buletinele de vot erau ștampilate cu PSD-PNL.

La acest moment, cercetările în cauză sunt continuate de către agenții fin cadrul Secției 7 Poliție.

USR cere suspendarea Secției 190

Inițial, se pare că au fost descoperite 4 buletine de vot care erau deja ștampilate la secție 190 din S2. După ce poliția a venit la fața locului și a făcut verificările necesare, bucureștenii au putut în continuare să voteze.

USR a transmis că după plecarea agenților, un alt buletin de vot a fost descoperit . În urma acestui incident, Uniunea Salvați România a făcut o cerere pentru suspendarea procesului de votare la Secție 190:

După plecarea polițiștilor, a mai fost descoperit un alt buletin gata ștampilat. Al cincilea. Din moment ce astfel de buletine de vot gata ștampilate tot apar în această secție, USR cere suspendarea procesului de vot acolo, până la normalizarea situației.

Primul buletin care avea deja ștampila pusă a fost descoperit chiar de un cetățean care venise să voteze. Ulterior, celelalte trei buletine au fost găsite pe mese ale reprezentanților PSD-PNL, după cum a transmis USR.

Declarația actualului primar din S2

Radu Mihaiu a declarat că o asemenea faptă nu va fi tolerată și că se va asigura că cei responsabili vor fi trași la răspundere conform legii:

La secția 190, au fost depistate buletine de vot care aveau deja ștampila pe ele. Pe românește asta se numește tentativă de fraudare a alegerilor. Și nu vom tolera așa ceva. Ne vom asigura că cei care au încercat să influențeze votul vor răspunde în fața legii. Deja a fost Poliția în secție. Am mai adăugat observatori. Ne vom asigura că alegerea voastră se va reflecta și în rezultatul final. Nu îi vom lăsa să fure alegerile!

Ziua alegerilor ar trebui să fie momentul oamenilor, nu al partidelor. Fac un apel la voi să mergeți să votați cu încredere. Suntem aici să vă păzim votul. Nu îi lăsăm

Fac apel și la cei angrenați în astfel de mașinațiuni. Nu vă riscați libertatea pentru niște voturi nemeritate.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies