Teto Coffee Shop este acel loc minunat de pe strada Popa Petre din București unde, dacă nu ați ajuns, sigur aveți pe cineva în lista de Instagram care a fost să le încerce (și să pozeze croissantul gigantic), care a devenit viral în Social Media.
Un croissant supradimensionat, care ‘iese din farfurie și din orice standarde’, așa cum îl descriu chiar cei de la Teto, și care e vedeta ieșirilor la brunch cu prietenii, fiindcă e perfect pentru împărțit într-o dimineață leneșă de weekend.
Noi am fost, însă, la Teto, într-un context mai de zi cu zi în București, în care ai o idee de proiect și propui partenerului pentru respectivul proiect ‘hai să ne întâlnim la o cafea să povestim’ (se știe că nu există întâlniri fără cafele, acelea ar putea fi cu ușurință doar un email).
Partenerul îți spune ‘sigur, dar hai să mergem undeva unde au și ceva de ronțăit, ceva light, rapid, bun’ și ‘care să fie pe lângă centru’, așa că se alege cu succes Teto Coffee Shop, care îmbina toate cerințele de mai sus.
Cu o terasă scăldată în ultimele raze de soare ale anotimpului, locul e perfect pentru ultimele cafeluțe în aer liber de toamnă, dar perfect și pentru mutat la interior când vremea o va cere (există o Mona Lisa pe pereți care poate confirma asta).
Bonus, drumul până la Teto, dacă mergi pe jos (sau dacă parchezi departe), e un vis pe străduțe mici, cu parfum interbelic și frunze arămii de octombrie.
Cappuccino și flat white-ul delicioase sunt completate de partea de patiserie (croissantul cu zmeură – un vis!), dar și de opțiuni de brunch mai serioase, însă totuși light – o omletă cu trufe și pâine cu maia e fix gustarea potrivită pentru o pauză de la birou.
Nu am încercat croissantul uriaș și viral de la Teto Coffee Shop, cu umplutură de vanilie și fructe proaspete, în primul rând fiindcă trebuie făcută cerere în DMs pe Instagram în prealabil (firește, croissantul se face la comandă, ca să fie proaspăt), iar în al doilea fiindcă doar două persoane nu i-ar putea face față – se recomandă un grup de 6 prieteni pentru a face față acestui task culinar ‘dificil’.
Dar ne vom întoarce cu întăriri.